Πέμπτη 9 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΓΕΡΙΑ
Συνεχίζονται οι αιματηρές επιθέσεις

ΑΛΓΕΡΙ.-

Μπορεί χιλιάδες εξτρεμιστές ισλαμιστές να παραδόθηκαν, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, στις αλγερινές αρχές και να χαίρουν της ασυλίας που προσέφερε ο Αλγερινός Πρόεδρος Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, αλλά, όπως φαίνεται, υπάρχουν αρκετοί ακόμη, οι οποίοι επιμένουν στις δολοφονικές επιθέσεις τους.

Οπως δημοσίευσε, χθες, η αλγερινή εφημερίδα «Λιμπερτέ», επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τέσσερις διαφορετικές επιθέσεις «αγνώστων ενόπλων», τους οποίους οι αλγερινές αρχές τοποθετούν στο χώρο των εξτρεμιστών ισλαμιστών. Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης Αϊν Μπέσαμ, 150 χιλιόμετρα ανατολικά του Αλγερίου). Οι άγνωστοι ένοπλοι εισέβαλαν και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ο δήμαρχος της πόλης, 2 στρατιώτες και να τραυματιστούν αρκετοί πολίτες.

Η δεύτερη επίθεση έγινε στην πρεσβεία της Σενεγάλης, στο Αλγέρι, όπου σκοτώθηκε ο Αλγερινός φρουρός. Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Ντιέλφα, 350 χιλιόμετρα νότια του Αλγερίου, όπου σκοτώθηκαν 2 πολίτες και τραυματίστηκε άλλος ένας, ενώ άλλη μία βομβιστική επίθεση κοντά στην πόλη Μπουμερντές, 60 χιλιόμετρα ανατολικά του Αλγερίου, στοίχισε τη ζωή σε έναν πολίτη και τραυμάτισε άλλον έναν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ