Πέμπτη 9 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ
Βομβιστική επίθεση σε αστυνομικό τμήμα

ΣΚΟΠΙΑ. - Μια ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από αγνώστους έπληξε χτες το πρωί αστυνομικό τμήμα στο Τέτοβο της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), προκαλώντας υλικές ζημιές, αλλά όχι ανθρώπινα θύματα. Ωστόσο επέτεινε περαιτέρω την «ένταση» που υπάρχει στην περιοχή όπου πλειοψηφεί η αλβανική μειονότητα και είχαν βρεθεί στη διάρκεια όλης της πολεμικής κρίσης στο γειτονικό Κοσσυφοπέδιο πολλές αποθήκες όπλων του «UCK».

Η ρουκέτα, σύμφωνα με την αστυνομία, εκτοξεύτηκε από απόσταση 60 μέτρων από το κτίριο και «βρήκε» σε μια κολόνα του ηλεκτροδοτικού δικτύου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μην προκαλέσει σοβαρότερες ζημιές. Τα παράθυρα στο αστυνομικό τμήμα και σε κοντινά σ' αυτό κτίρια έσπασαν.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση εναντίον αστυνομικών εγκαταστάσεων φέτος στην ανατολική ΠΓΔΜ, όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος της αλβανικής μειονότητας (συνολικά 500.000 άνθρωποι, σε σύνολο 2 εκατ. πληθυσμού). Δεν έγιναν συλλήψεις για τις επιθέσεις αυτές.

Το 1997 και το 1998 είχαν υπάρξει αρκετές βομβιστικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων, δικαστηρίων και σιδηροδρομικών σταθμών. Την ευθύνη είχε αναλάβει ο «μυστηριώδης», τότε, UCK. Τέσσερις από τους 9 ανθρώπους που είχαν συλληφθεί γι' αυτές απελευθερώθηκαν από τη φυλακή τον περασμένο μήνα, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του Ασοσιέιτεντ Πρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ