Πέμπτη 9 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Νίκησαν οι επικρατέστεροι

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Οι δύο υποψήφιοι για το χρίσμα των κομμάτων τους για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, Τζορτζ Μπους Τζούνιορ για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και ο αντιπρόεδρος Αλ Γκορ για το Δημοκρατικό Κόμμα, τελικά ξεκαθάρισαν το τοπίο, αφού κατάφεραν να «σαρώσουν» και στις 16 πολιτείες που διεξάγονταν προκριματικές εκλογές και να επικρατήσουν άνετα έναντι των δύο κύριων επίδοξων μνηστήρων, Τζον Μακ Κέιν και Μπιλ Μπράντλεϊ αντίστοιχα.

Κατά αυτόν τον τρόπο, λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος εκ των 1.315 Δημοκρατικών αντιπροσώπων και 613 Ρεπουμπλικάνων που εκλέχτηκαν στις εκλογές της «Σούπερ Τρίτης» και αποτελούν το ένα τρίτο του συνόλου των αντιπροσώπων στα εθνικά συνέδρια των δύο κομμάτων. Επομένως, αναδεικνύονται πλέον στους υποψηφίους με τους οποίους τα δύο μεγάλα αμερικανικά κόμματα θα διεκδικήσουν τον Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Αναμενόμενη λοιπόν η κίνηση του Μπιλ Μπράντλεϊ, πρώην γερουσιαστή του Νιου Τζέρσεϊ, που ανακοίνωσε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ότι αποχωρεί από την κούρσα για τις προεδρικές του 2000 και την υποστήριξή του προς τον σημερινό αντιπρόεδρο για τις προεδρικές του 2000 των ΗΠΑ, Αλ Γκορ. Ετσι, τα πάντα κρίθηκαν για τους Δημοκρατικούς.

Από την άλλη πλευρά, για λίγο ακόμη θα επικρατεί μία κάποια ρευστότητα, καθώς ο γερουσιαστής της Αριζόνα, Τζον Μακ Κέιν, δήλωσε χτες πως θα επανεξετάσει μέσα στις επόμενες μέρες την πορεία της προεκλογικής του εκστρατείας, χωρίς ωστόσο να αποχωρεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ