Πέμπτη 9 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Ο αγώνας δε φυλακίζεται

Νέο «μαθητοδικείο»  στήνεται με  κατηγορούμενους αγωνιζόμενους μαθητές από 3 Λύκεια της περιοχής

Αλλο ένα στοιχείο στη "Μαύρη Βίβλο" του αυταρχισμού προσθέτει η κυβέρνηση με το στήσιμο "μαθητοδικείων" και στην Κόρινθο, με στόχο να εκδικηθεί τους μαθητές που αντιστάθηκαν στην πολιτική της και συμμετείχαν στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις.

Πρόσφατα, με τηλεφωνικές και γραπτές προσκλήσεις, ο Εισαγγελέας Κορίνθου κάλεσε τα 15μελή του 1ου, 2ου και 3ου Λυκείου της πόλης να "απολογηθούν" για τη συμμετοχή τους στις περσινές μαθητικές κινητοποιήσεις. Η "κατηγορία" γνωστή: "κατάληψη δημόσιου χώρου" και "φθορά δημόσιας περιουσίας".

Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης στο ελάχιστο δεν τρόμαξε τους μαθητές. Ετσι, το 15μελές του 1ου Λυκείου Κορίνθου αποφάσισε να απαντήσουν άμεσα και μαχητικά οι μαθητές στην ποινικοποίηση των αγώνων τους. Σε ανακοίνωσή του τονίζει πως "η κυβέρνηση, βλέποντας τους μαθητές συντονισμένους ικανούς να κατακτήσουν αυτά που διεκδικούν, τρομοκρατείται και πετάει το δημοκρατικό της προσωπείο". Προσθέτει όμως πως "οι μαθητές, ατσαλωμένοι από την αγωνιστική τους εμπειρία, δεν το βάζουν κάτω και συγκρούονται με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης". Θεωρεί πως "η τρομοκρατία στα σχολεία αποδεικνύει τη νίκη μας", τονίζει ότι "ο δίκαιος αγώνας μας δε φυλακίζεται" και καλεί τους μαθητές της πόλης σε άμεσες κινητοποιήσεις, που θα αποφασιστούν στη σύσκεψη του Συντονιστικού την Παρασκευή, τονίζοντας πως "οι πόρτες των μαθητοδικείων άνοιξαν. Ας πάμε όλοι εκεί".

Τον κυβερνητικό κατήφορο καταγγέλλει, με ανακοίνωσή του το ΝΣ Κορινθίας της ΚΝΕ, το οποίο μεταξύ άλλων τονίζει: "Ούτε η προεκλογική περίοδος που διανύουμε δε συγκρατεί τον ολισθηρό αντιδημοκρατικό αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, σηματοδοτώντας τα "ράμματα" που φυλάνε για τη σκούφια μας στη μετά-ΟΝΕ εποχή". Προσθέτει πως "η κυβέρνηση ξεχνάει ότι εκτός από τις μαύρες σελίδες υπάρχουν και λαμπρές σελίδες της Ιστορίας, που γράφτηκαν από ανιδιοτελείς και γεμάτους αυταπάρνηση αγωνιστές που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για το δικαίωμα του ανθρώπου να ζει σαν άνθρωπος. Βασιζόμενοι σε αυτούς, οι μαθητές ανοίγουν το δρόμο προς το μέλλον".

Η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές να βαδίσουν "μαζί έως τη νίκη", καλώντας τους να περάσουν "την κόκκινη γραμμή" και να στηρίξουν με την ψήφο και τους αγώνες τους το ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση επιβολής «αναμορφωτικών μέτρων» (2017-05-31 00:00:00.0)
Οργανώνουν και συντονίζουν την πάλη τους (2009-10-31 00:00:00.0)
Η έλλειψη θέρμανσης «ξεχείλισε» την οργή τους (2003-02-11 00:00:00.0)
Κατακραυγή από τους φορείς της πόλης (2002-01-10 00:00:00.0)
«Απολογήθηκαν» με κινητοποίηση (2000-11-10 00:00:00.0)
Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (2000-05-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ