Πέμπτη 11 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Επίκαιρη Ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Παιδείας κατέθεσε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης

Αν σκοπεύει η κυβέρνηση να επιλύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα μαθητοδικεία και αν θα προχωρήσει στην κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που καθιέρωσε ένα ασφυχτικό αυταρχικό καθεστώς στα σχολεία, ρωτά τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Παιδείας με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης.

«Οι δίκες μαθητών που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στις μαθητικές κινητοποιήσεις ενάντια στη λεγόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση συνεχίζονται σ' όλη τη χώρα. Σήμερα εκατοντάδες τέτοιες υποθέσεις εκκρεμούν στα δικαστήρια», επισημαίνει ο κομμουνιστής βουλευτής. Αναφέρει συγκεκριμένα το πιο πρόσφατο περιστατικό που αφορά τους 12 μαθητές - μέλη του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του ΤΕΕ Λευκάδας, οι οποίοι συμμετείχαν στις μαθητικές καταλήψεις το Γενάρη του 1999 και κατηγορούνται για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» κ.ά. Επίσης και στον Πειραιά οδηγούνται σε δίκη 9 μαθητές.

«Η άκρως ανησυχητική τακτική της κυβέρνησης να ποινικοποιεί θεμελιώδη δικαιώματα της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής, λειτουργεί στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών μας πραγμάτων ως μηχανισμός τρομοκράτησης μέσω των δικαστικών διώξεων των μικρών μαθητών με άμεση συνέπεια τον επικίνδυνο αφοπλισμό της διάθεσής τους να αντιδράσουν δυναμικά σε πολιτικές που τους αφαιρεί το δικαίωμα της δυναμικής τους συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία που τους αφορά άμεσα», τονίζει ο Γ. Χουρμουζιάδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ