Πέμπτη 11 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΑΙΔΕΙΑ
10ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Διεκδικούν καινούριο σχολείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 11.30 π.μ έξω από τα γραφεία του ΟΣΚ

 

«Η κοροϊδία του υπουργείου Παιδείας, ΟΣΚ και του ΥΠΕΧΩΔΕ δεν έχει όρια». Αυτό τονίζουν οι μαθητές του 10ου Λυκείου Περιστερίου, που επί 10 χρόνια - και παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του υπουργείου Παιδείας και του ΟΣΚ - περιμένουν να χτιστεί το καινούριο τους σχολείο ώστε να έχουν μονοβάρδια. Για το λόγο αυτό, στις 11.30 το πρωί, με απόφαση του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου, πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΣΚ, απαιτώντας άμεσα λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Υπενθυμίζεται ότι πριν 70 μέρες περίπου, οι μαθητές, μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές τους, είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΣΚ. Εκεί έγινε συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΣΚ και υπήρξαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Ομως, όπως επισημαίνουν οι μαθητές στην ανακοίνωση: «Εμείς τι είδαμε; Τίποτα». Εκφράζουν επίσης το φόβο ότι θα οδηγηθούν στη σύμπτυξη των 7ου (με το οποίο συστεγάζονται σε διπλή βάρδια) και 10ου Λυκείου, οπότε «καινούριο σχολείο δε θα δούμε ποτέ».

Γι' αυτό δηλώνουν ότι «δεν πάει άλλο» και απαιτούν άμεσα από το υπουργείο Παιδείας και τον ΟΣΚ έγκριση κονδυλίου για την αγορά της γης και άμεση δημοπράτηση του έργου για την ανέγερση διδακτηρίου του 10ου Λυκείου. Επίσης, απαιτούν να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος 2525/97.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ