Πέμπτη 11 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΟΜΙΚΗ
Αποφασιστική ενίσχυση της ΠΚΣ

Την ερχόμενη Τετάρτη 17/5 στήνουν τις κάλπες τους οι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα κι οι φοιτητές καλούνται να εκλέξουν αντιπροσώπους για τα νέα διοικητικά συμβούλια, καθώς και για Πανσπουδαστικό Συνέδριο, το οποίο όμως ακόμα δεν έχει καθοριστεί πότε κι αν θα γίνει.

Ο «Ρ» βρέθηκε χτες στη Νομική Σχολή, όπου όλες οι παρατάξεις έχουν στήσει τα τραπεζάκια τους κι έχουν απλώσει τα σεντόνια με τις αφίσες τους. «Εχουμε τη δύναμη. Μαζί στους αγώνες» είναι το κεντρικό σύνθημα της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, που καλεί τους φοιτητές να ενισχύσουν αποφασιστικά τα ψηφοδέλτιά της, για ζωντανούς συλλόγους και μαζικό, μαχητικό, ενωτικό φοιτητικό κίνημα.

«Ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών είναι λίγο δύσκολος», μας λέει ο Κώστας Προίσκος, δευτεροετής φοιτητής και μέλος της ΠΚΣ Νομικού Τμήματος. «Η ημερομηνία διεξαγωγής τους ήρθε λίγο εκβιαστικά από τις άλλες παρατάξεις κι αυτή την περίοδο οι φοιτητές έχουν ξεκινήσει να διαβάζουν για την εξεταστική, οι ΔΑΠίτες τους παίρνουν και τους πάνε διακοπές στη Μύκονο κτλ. Πάντως στο έτος μου πέρσι είχαμε πολύ καλή συμμετοχή και ελπίζω ότι θα επαναληφθεί και φέτος».

Συζητώντας για τους στόχους της παράταξης στο τμήμα, ο Κ. Προίσκος τονίζει ότι «χρειάζεται να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Κι αυτό σημαίνει να αποδυναμωθεί το μαύρο μπλοκ ΔΑΠ - ΠΑΣΠ που ευθύνεται για την κατάσταση του φοιτητικού κινήματος. Ταυτόχρονα όμως» επισημαίνει ο φοιτητής, «δεν πρέπει οι συνάδελφοι να πέσουν στην παγίδα ανεφάρμοστων κι αδιέξοδων λογικών, όπως αυτές των ΕΑΑΚ και του ΔΑΡΑΣ, που λειτούργησαν όλο το προηγούμενο διάστημα σαν δεκανίκι της ΔΑΠ ή της ΠΑΣΠ, λέγοντας "όχι" σε κάθε μορφή ειδίκευσης, ζητώντας "ελεύθερη πρόσβαση", σιγοντάροντας έτσι την κυβερνητική πολιτική».

«Η συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές είναι σημαντική, όπως σημαντική είναι κι η ενίσχυση της παράταξης εκείνης που τους εκφράζει, που αγωνίζεται δίπλα τους με συνέπεια» τονίζει η Παναγιώτα Μπογιαρίδου, μέλος της ΠΚΣ Πολιτικού Τμήματος. «Για παράδειγμα στο Πολιτικό, η ΠΚΣ και μόνο αυτή ενημέρωνε τους φοιτητές για ότι συζητιόταν στις Συνελεύσεις Τμήματος. Ενημερώσαμε τους συμφοιτητές μας για τα σχέδια δημιουργίας διατμηματικού προγράμματος οικονομικού - πολιτικού, κινητοποιηθήκαμε και τα σχέδια πάγωσαν. Οι φοιτητές ακούν με ενδιαφέρον τις θέσεις μας, είναι θετικοί απέναντί μας και πιστεύουμε ότι, παρά το κλίμα της πόλωσης που από τις βουλευτικές εκλογές μεταφέρθηκε εν μέρει και στο Τμήμα, θα το εκφράσουν και με την ψήφο τους στις φοιτητικές εκλογές».

Με αισιοδοξία κι αποφασιστικότητα έχει μπει στην τελική ευθεία των εκλογών η ΠΚΣ του Οικονομικού Τμήματος και περιμένει από τις εκλογές άνοδο σε ψήφους και ποσοστό. «Οι φοιτητές αναγνωρίζουν κι εμπιστεύονται την Πανσπουδαστική» σημειώνει η Κατερίνα Ζήση, μέλος της παράταξης στο Οικονομικό Τμήμα, «γιατί βρέθηκε μπροστά στους αγώνες και στο πλάι των φοιτητών. Αυτά τα θετικά μηνύματα έρχονται ιδιαίτερα από το πρώτο έτος κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Πολλοί από τους φοιτητές του πρώτου έτους βρέθηκαν πέρσι στους δρόμους παλεύοντας ενάντια στους νόμους του Αρσένη. Είναι "ψυλλιασμένοι" για το συμβαίνει στην παιδεία, για την "απάτη" των ΠΣΕ, τον κατακερματισμό της γνώσης, την πολιτική που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης». Η αισιοδοξία των μελών της ΠΚΣ στο Οικονομικό, πέρα από τις συζητήσεις με τους φοιτητές που έχουν πολύ θετικά αποτελέσματα, βασίζεται και στο ενισχυμένο με πολλούς νέους φοιτητές ψηφοδέλτιο της παράταξης.

  • Χτες η ΠΚΣ οργάνωσε στο αίθριο της Νομικής Σχολής εκδήλωση αφιερωμένη στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ειρήνης που γίνεται φέτος στην Ελλάδα, με τους Γκινγκιόρς Γκεντσάι, ποιητή - συγγραφέα και μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Συγγραφέων Τουρκίας, τον Σέιτ Αλντογκιάν, μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Σμύρνης και τον Δημήτρη Καλτσώνη, μέλος της Γραμματείας των Νομικών για την Ειρήνη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ