Κυριακή 16 Μάρτη 2003 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΕΜΠΟΡΟΙ
Υψώνουν φωνή αντίστασης

Πανελλαδικό «λουκέτο» σε καταστήματα και βιοτεχνίες στις 21 Μάρτη αποφάσισε η ΓΣΕΒΕΕ, καταγγέλλοντας την πολιτική ΕΕ - κυβέρνησης υπέρ των μονοπωλίων

Την αντίστασή τους στην πολιτική αφανισμού τους κλιμακώνουν οι μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι της χώρας, που την Παρασκευή 21 Μάρτη κλείνουν καταστήματα και βιοτεχνίες σε όλη τη χώρα στέλνοντας αποφασιστικό μήνυμα προς κυβέρνηση και ΕΕ. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα γίνουν συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας και αποκλεισμός των κεντρικών γραφείων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Η απόφαση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας για τις 21 Μάρτη, σε συνδυασμό με την απόφαση για κλείσιμο των επιχειρήσεών τους την πρώτη μέρα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στο Ιράκ, κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι δε θα μείνουν αδρανείς απέναντι στην πολιτική που τους καταδικάζει στο μαρασμό σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών.

Την ίδια μέρα που στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, οι ηγέτες της θα συζητούν μεταξύ άλλων θέματα οικονομικής ανάπτυξης, απασχόλησης και κοινωνικής ασφάλισης, χαράζοντας μια νέα πολιτική επίθεσης στα λαϊκά στρώματα και στους εργαζόμενους, οι ΕΒΕ στη χώρα μας θα λένε το δικό τους «όχι» στα αλλεπάλληλα χτυπήματα που έχουν δεχτεί και τα νέα που απεργάζονται εναντίον τους.

Χαρακτηριστικές ήταν οι επισημάνσεις του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Φέτση, όταν ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις:

  • Θύματα μιας αδυσώπητης φορολογικής πολιτικής, οι ΕΒΕ επιβαρύνθηκαν το 2002 με ποσό που ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ.
  • Τα τελευταία εννέα χρόνια η φορολόγησή τους αυξήθηκε κατά 450%.
  • 180 χιλιάδες ΕΒΕ καλούνται να πληρώσουν αυξημένες εισφορές στο Ταμείο τους κατά 32%, την ίδια ώρα που περικόπτονται και υποβαθμίζονται παροχές, χωρίς να αυξάνονται ανάλογα οι συντάξεις.
  • Περίπου 160 χιλιάδες αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ