Κυριακή 12 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ

Συμπράττουν και γοητεύουν οι Δημήτρης Μητροπάνος, Διονύσης Τσακνής και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Συμπράττουν και γοητεύουν οι Δημήτρης Μητροπάνος, Διονύσης Τσακνής και Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Από τις εκδηλώσεις της βδομάδας σημειώνουμε:

Σήμερα (12/3)
  • Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται στο «Music Box» (Πέτρου Ράλλη 2, Ρουφ) η «εκρηκτική» μουσική σύμπραξη των Δημήτρη Μητροπάνου, Διονύση Τσακνή και Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Οι απρόβλεπτες ερμηνείες και οι μουσικές ανατροπές που καταργούν τις διαχωριστικές ανάμεσα στα μουσικά είδη, τα οποία υπηρετούν οι τρεις καλλιτέχνες είναι στοιχεία του προγράμματος που προσφέρει στιγμές μεγάλου κεφιού. Η επιτυχημένη «συνάντηση» της λαϊκής μουσικής με τη ροκ συνεχίζεται κάθε Κυριακή (8.30μ.μ.) και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο (10.30μ.μ.).
Δευτέρα (13/3)
  • Μια διαφορετική έκθεση και πολλές εκπλήξεις, παρουσιάζει σήμερα και αύριο, Καθαρή Δευτέρα, η γκαλερί «Αστρολάβος - Δεξαμενή» (Ξανθίππου 11). Από 11.30π.μ.-1.30μ.μ., εκτίθενται Χαρταετοί- δημιουργίες γνωστών καλλιτεχνών, για το παραδοσιακό πέταγμα στο Λυκαβηττό. Οι τρεις χαρταετοί που θα πετούν ψηλότερα, στις 2.30 το μεσημέρι, θα βραβευτούν με τρεις χαρταετούς - έργα τέχνης των: Γ. Γκολφίνου, Μ. Λεβεντάκου, Ι.Ξιφαρά.
Τρίτη (14/3)
  • Εγκαινιάζεται σήμερα στην γκαλερί «Αστρα» (Καρυάτιδων 8), έκθεση ζωγραφικής της Βάσως Χουβαρδά. Πρόκειται για την πρόσφατη εικαστική της δημιουργία.
Τετάρτη (15/3)
  • Η Αννα Κοκκίνου στις «Μορφές από το έργο του Βιζυηνού»
    Η Αννα Κοκκίνου στις «Μορφές από το έργο του Βιζυηνού»
    Στην γκαλερί «έκφραση» (Μεταξά και Φοίβης 11, Γλυφάδα), εγκαινιάζεται σήμερα έκθεση ζωγραφικής του Παύλου Σάμιου. Τίτλος της: «Τα μαγικά τραπέζια».
  • Συναυλία στο «Παλλάς» (Βουκουρεστίου 1) θα δώσουν σήμερα (8.30μ.μ.) η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και ο Αντώνης Βαρδής. Επιτυχίες του συνθέτη θα ερμηνεύσουν επίσης ο Γιάννης Βαρδής και η Ελένη Πέττα.
Πέμπτη (16/3)
  • Η παράσταση που αγαπήθηκε από το κοινό, οι «Μορφές από το έργο του Βιζυηνού» με την Αννα Κοκκίνου, ξαναζωντανεύει, από σήμερα μέχρι τις 26 Μαρτίου, στο θέατρο «Σφενδόνη». Με την ευκαιρία αυτή θα γιορταστούν οι 600 παραστάσεις.
  • «Μνήμες και απόηχοι» ονομάζεται η έκθεση γλυπτικής του Χρήστου Λάμπρου, που εγκαινιάστηκε χτες, στην γκαλερί «Αέναον» (Αντερσεν 18, Κατεχάκη).
  • Εργα των Μ. Οικονόμου, Θ. Μικρούτσικου, Γ. Ζερβού, A.J. Kernis, A. Lanza και B. Koblenz περιλαμβάνει η συναυλία που θα δώσει το Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, με μαέστρο τον Ι. Κονιτόπουλο, σήμερα (8.30μ.μ.), στο Ινστιτούτο «Γκαίτε» (Ομήρου 14-16).
Παρασκευή (17/3)
  • «Ο ζωγράφος Σάββας Χαρατσίδης, προσφορά μιας ζωής στο Θέατρο» τιτλοφορείται η έκθεση που εγκαινιάζεται σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50). Θα παρουσιαστούν μακέτες σκηνικών και κοστουμιών που σχεδίασε ο αξέχαστος Σ. Χαρατσίδης για παραστάσεις κρατικών, δημοτικών και ιδιωτικών θεάτρων. Η έκθεση αποτελεί αφιέρωμα τιμής στο συνολικό έργο του.
  • Από την έκθεση έργων του Παύλου Σάμιου
    Από την έκθεση έργων του Παύλου Σάμιου
    Τελευταίες τρεις παραστάσεις στο θέατρο «Αττις» με το έργο «Στεφάνι» του Γιάννη Κοντραφούρη, σε σκηνοθεσία Θεοδώρου Τερζόπουλου. Η παράσταση θα παίζεται μέχρι την Κυριακή.
  • Η Μαρία Ρεμπούτσικα, παρουσιάζει ζωντανά τα τραγούδια του πρώτου της άλμπουμ «Με αέρα και Πνοή» και άλλα αγαπημένα κομμάτια, σήμερα (9μ.μ.), στην αίθουσα «Κίνηση» της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης (Αιόλου 9 και Πανδρόσου).
Σάββατο (18/3)
  • Μέχρι τις 23/3 θα διαρκέσει η έκθεση ζωγραφικής της Αναστασίας Καρβελά, που φιλοξενείται στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7). Τίτλος της «Αϋλοι κύκλοι».
  • Βραδιά με αγαπημένα τραγούδια, πάνω σε δρόμους της παράδοσης από όλη τη δισκογραφία του, αλλά και ανέκδοτα παρουσιάζει ο Χρίστος Τσιαμούλης, σήμερα (11μ.μ.), στις «Φωνές» (Αρτέμωνος 9, Ν. Κόσμος). Μαζί του οι: Κατερίνα Παπαδοπούλου, Σωκράτης Σινόπουλος,Θανάσης Σοφράς.
  • Το καινούριο άλμπουμ τους «Μέρες Παράξενες, Θαυμάσιες Μέρες» παρουσιάζουν οι «Ακτιβ Μέμπερ», σήμερα (10μ.μ.), στη σκηνή «Δίπλα στο Ποτάμι» (Λ. Κατσώνη 189, Αγ. Ανάργυροι).

Αντώνης Βαρδής
Αντώνης Βαρδής

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ