Τετάρτη 19 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
Οι εργαζόμενοι πρέπει να ανησυχούν

Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το ωράριο των καταστημάτων και ενόψει της Ολυμπιάδας, αφού χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Λευτέρης Τζιόλας σημείωσε ότι το όλο θέμα θα συζητηθεί χωρίς προϋποθέσεις στα «πλαίσια των κοινωνικών εταιρών» και στην Εθνική Επιτροπή για την Απασχόληση. Αυτά την ώρα που είναι δεδομένες οι θέσεις της κυβέρνησης για περαιτέρω «απελευθέρωση» του ωραρίου!

Ο Λευτέρης Τζιόλας, δήλωσε μεν ότι «η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας δεν ανακινεί θέμα ωραρίου και δε θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία μετατροπής ωραρίου». Σημείωσε όμως παράλληλα ότι «σε τουριστικές περιοχές έχουν υπάρξει τοπικές συμφωνίες που παρατείνουν το ωράριο εργασίας», ενώ «το θέμα αυτό θα συζητηθεί για την πλήρη τακτοποίησή του στα πλαίσια της Εθνικής Επιτροπής για την Απασχόληση... τις επόμενες μέρες στη Βουλή» σε σχετικό νομοσχέδιο... «Εκεί θα δούμε τι θέλουν οι κοινωνικοί εταίροι». Για το Ολυμπιακό ωράριο τόνισε πως «αυτό είναι ένα ειδικό θέμα που δεν μπορεί να συμπαρασύρει συνολικά το θέμα του ωραρίου». «Το ωράριο λειτουργίας, όποιο κι αν είναι, δεν μπορεί να παραβιάζει τα ωράρια εργασίας».

«Ανησυχούμε» σημείωσε απαντώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, σημειώνοντας πως αν και «λέτε ότι δε θα πάρετε εσείς καμιά πρωτοβουλία, ο κ. Ρέππας ανακίνησε το θέμα μιλώντας για παράταση του Ολυμπιακού ωραρίου μετά την Ολυμπιάδα», προσθέτοντας πως «δε θα βάλετε εσείς το θέμα της αλλαγής του νόμου», αλλά «το βάζουν άλλοι, αλλά εσείς το συζητάτε, ενώ ξέρετε τις θέσεις των μικρών καταστημάτων και των εργαζόμενων». Ετσι ανοίγει ο «δρόμος να έχουμε αλλαγές» με βάση τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρήσεων στο χώρο του εμπορίου. Επισήμανε πως «είναι πολλά τα χρόνια που προσπαθείτε ως κυβέρνηση να αλλάξετε το ωράριο» και αν κάτι τέτοιο προχωρήσει «θα έχουμε μεγάλη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων», αφού «ήδη η μερική απασχόληση ισχύει σε μεγάλο ποσοστό» και «με τέτοιες επεκτάσεις ωραρίων προωθείτε τη μερική απασχόληση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ