Τετάρτη 19 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΥΓΕΙΑ
«ΑΤΤΙΚΟΝ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Λειτουργία σε καινούρια τέρμινα

Τον επαναχαρακτηρισμό του «Αττικού» Νοσοκομείου στο Χαϊδάρι ως πανεπιστημιακού, με μεγαλόστομες διακηρύξεις για την προσφορά του στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, επανέλαβαν χτες οι υπουργοί Υγείας Κ. Στεφανής και Παιδείας Π. Ευθυμίου, παρουσία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ. Μπαμπινιώτη και του προέδρου της Ιατρικής Σχολής Χρ. Κίττα.

Η ταλαιπωρία του Νοσοκομείου - και μαζί των κατοίκων της περιοχής - μέχρι της πλήρους λειτουργίας του, φαίνεται να οδηγεί σε καινούρια τέρμινα καθώς στο ερώτημα αυτό δεν απάντησε κανένας απ' τους δύο υπουργούς με ευκρίνεια. Μάλιστα - καθώς πρόκειται να γίνει μεταφορά των πανεπιστημιακών κλινικών - ο Κ. Στεφανής μίλησε για τη δυνατότητα της... απορροφητικότητας των υπό μεταφορά πανεπιστημιακών κλινικών, ενώ σε κάποια στιγμή εξέφρασε την ελπίδα να ολοκληρωθεί η λειτουργία του προς το τέλος του χρόνου.

Τα όσα έχουν εξαγγελθεί - και έχουν γίνει - για το Νοσοκομείο Χαϊδαρίου, αποτελούν πρόκληση για τους κατοίκους της περιοχής με τις τρομακτικές ανάγκες. Θεμελιώθηκε ως «Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Δ. Αττικής» το 1995. Δυο φορές έγιναν συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου και ως Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το εγκαινίασε προεκλογικά (6.3.2000) ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης. Τη λειτουργία του ως Πανεπιστημιακού προέβλεπε, επίσης, ο πρώτος οργανισμός που δημοσιεύτηκε επί υπουργίας Παπαδόπουλου, ενώ ακολούθησε και δεύτερος, που προέβλεπε τη λειτουργία ως Γενικού Νοσοκομείου με την επωνυμία «Αττικόν». Τελικά ξεκίνησε τη λειτουργία του ως διαγνωστικό κέντρο στις 16.7.2002.

Οι πανεπιστημιακοί γιατροί, είπαν τώρα, αποφάσισαν να πάνε στο Χαϊδάρι καθώς εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στη διοίκηση του νοσοκομείου για ακαδημαϊκά θέματα, ενώ ο Π. Ευθυμίου «άδειασε» τον πρώην υπουργό Υγείας Αλ. Παπαδόπουλο για τις ρυθμίσεις του, λέγοντας ότι η κυβέρνηση επανήλθε στη γραμμή που χαράχτηκε υπό τον πρωθυπουργό. Οπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη, το «Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο "Αττικό"» θα λειτουργεί στα ευρύτερα πλαίσια του ΕΣΥ και θα ανήκει στο Γ' Περιφερειακό Σύστημα Υγείας (ΠεΣΥ). Ωστόσο όμως, δεν κλήθηκε στη συνέντευξη ούτε ο πρόεδρος του Γ' ΠεΣΥ Δ. Σερεμέτης, ενώ ο διοικητής του «Αττικού» κλήθηκε παρεμπιπτόντως...

Συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ

Με τις μεγαλόστομες διακηρύξεις η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει την επιμονή της στην αντιλαϊκή πολιτική με την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας.

Ετσι και στο «Αττικό» θα λειτουργήσουν τα ιδιωτικά ιατρεία όταν μπει σε πλήρη λειτουργία.

Ωστόσο, για τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία δεν προβλέπεται καμιά λύση στα καυτά προβλήματά τους, όπως προέκυψε απ' τη χτεσινή συνάντηση του Κ. Στεφανή με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Ο Κ. Στεφανής επέμενε στην κάλυψη των τρομακτικών κενών με 5.000 εργαζόμενους με 18μηνη σύμβαση, τη συλλειτουργία των νοσοκομείων παίδων, ενώ αναφερόμενος στο ΕΚΑΒ παρέπεμψε στο ΕΚΑΒ για τις τελικές επιλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ