Τετάρτη 19 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Δολοφονία Ιταλού κομμουνιστή από ομάδα φασιστών

ΜΙΛΑΝΟ.- Τα ξημερώματα της Δευτέρας, ομάδα φασιστών επιτέθηκε με μαχαίρια σε τέσσερις νεαρούς στη via Brioschi, κοντά στην περιοχή Navigli, του Μιλάνου. Από τους νεαρούς που δέχτηκαν την επίθεση, ο Νταβίντ Σέζαρε, 26 χρόνων, μέλος του κόμματος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης και μέλος της οργάνωσης της νεολαίας, χτυπήθηκε στο στήθος και το λαιμό και έπεσε στο έδαφος, όπου ξεψύχησε λίγα λεπτά αργότερα, ενώ ένας ακόμη αγωνιστής που τραυματίστηκε νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Αγιος Παύλος» και φαίνεται ότι διαφεύγει τον κίνδυνο.

Οι τρεις νεαροί ήταν ενεργά μέλη ενός κοινωνικού κέντρου της περιοχής, του «O.R.So.», που είναι ιδιαίτερα ενεργό σε ζητήματα στέγασης και αγώνα κατά του φασισμού και του ρατσισμού. Γίνεται οπότε αντιληπτό ότι το χτύπημα μάλλον δεν ήταν τυχαίο.

Παράλληλα, ερωτήματα προκαλεί και η στάση της αστυνομίας, αφού όταν έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος έκλεισαν την κυκλοφορία, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η άφιξη του ασθενοφόρου. Ακόμη, αστυνομικοί και καραμπινιέροι επιτέθηκαν και σε αγωνιστές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο «Αγ. Παύλος» (στο οποίο μεταφέρθηκαν οι τραυματίες) και τους χτύπησαν, ενώ προχώρησαν και σε συλλήψεις. Την ίδια ώρα, ομάδα φασιστών περιπολούσε για ώρες το νοσοκομείο και προσπαθούσε να επιτεθεί σε όσους συντρόφους κατέφταναν, χωρίς την παραμικρή ενόχληση από τις αρχές.

Η προσπάθεια καταστολής του αγωνιστικού κινήματος στην Ιταλία έχει πραγματικά λάβει διαστάσεις επιδημίας τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι σίγουρο ότι η λαϊκή αντίσταση δε θα καμφθεί από αυτές τις επιθέσεις θεσμικών και εξωθεσμικών κέντρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ