Τετάρτη 19 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δολοφονία του Ιταλού συντρόφου

Μήνυμα εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ προς την Κομμουνιστική Επανίδρυση για τη δολοφονία του Νταβίντ Σεζάρε έστειλε και ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος των διεθνών σχέσεων του Κόμματος. Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«Ενημερωθήκαμε από την οργάνωση Ιταλίας της ΚΝΕ σχετικά με τη δολοφονία του Νταβίντ Σεζάρε, 26 χρόνων, μέλους του Κόμματός σας και της οργάνωσης νεολαίας, νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο Μιλάνο μετά από επίθεση νεοφασιστικών ομάδων που είχε επίσης ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και 3 άλλων συντρόφων, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονική αυτή επίθεση και θα θέλαμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια, στους συγγενείς, στους φίλους και συντρόφους του Νταβίντ. Συμμετέχουμε στη θλίψη σας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Παρακαλούμε επίσης να μεταφέρετε τις καλύτερες ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στους υπόλοιπους τραυματισμένους συντρόφους.

Επιπλέον εκφράζουμε τη σοβαρή μας ανησυχία για τη χρονική στιγμή της επίθεσης και τη διαμαρτυρία μας για τη στάση της αστυνομίας στο σταθμό πρώτων βοηθειών. Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι παρόμοιες επιθέσεις έχουν σημειωθεί πρόσφατα τόσο στη Ρώμη όσο και σε άλλες πόλεις.

Είναι επιτακτικό οι ιταλικές αρχές να φέρουν τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης, να προχωρήσουν σε μια αποτελεσματική εξέταση του γεγονότος και να παρέχουν τις απαραίτητες απαντήσεις τόσο για τις ποινικές όσο και τις πολιτικές διαστάσεις αυτής της δολοφονίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ