Σάββατο 22 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΙΛΤΟΝ
Απολύθηκαν 8 εργαζόμενοι

Η εργοδοσία τούς αξιολογεί ως ανεπαρκείς μετά από 26 χρόνια!

Οχτώ εργαζόμενοι απολύθηκαν από το ξενοδοχείο «Χίλτον», πριν λίγες μέρες, γιατί κρίθηκαν από την εργοδοσία ανεπαρκείς. Κι όμως, οι εργαζόμενοι που η εργοδοσία αξιολογεί ως ανεπαρκείς δούλευαν από 18 -ο πιο νέος- μέχρι 26 χρόνια - ο πιο παλιός.

Βεβαίως, ο λόγος της απόλυσης των εργαζομένων δεν οφείλεται στην ανεπάρκειά τους, αλλά στο...«κόστος» τους. Ηδη, η ιδιοκτήτρια εταιρία «Ιωνική Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις» (θυγατρική της «Αλφα Μπανκ»), μετά τις απολύσεις έκανε πάνω από 15 νέες προσλήψεις, εργαζομένων με σαφώς χαμηλότερες οικονομικές αποδοχές και απαιτήσεις από τους απολυμένους. Εκεί, όμως, που στοχεύει κυρίως η εργοδοσία είναι ότι στους νέους εργαζόμενους θα επιχειρήσει να επιβάλλει και ένα νέο καθεστώς εργασιακών σχέσεων, που δύσκολα μπορούσε να το κάνει μέχρι τώρα, για να δημιουργήσει το μοντέλο των εργαζομένων που εκείνη θέλει, δηλαδή εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και χωρίς απαιτήσεις.

Οι 8 εργαζόμενοι που απολύθηκαν, εργάζονταν στο χώρο του σέρβις και στο Βυζαντινό τμήμα (καφετέρια). Οι τελευταίες τρεις απολύσεις έγιναν μια μέρα πριν τη γενική συνέλευση του σωματείου των εργαζομένων και παρά τη συμφωνία που είχε γίνει με το σωματείο και τη δέσμευση της κυβέρνησης, ότι δε θα γίνει καμία απόλυση μέχρι την ολοκλήρωση των έργων ανακαίνισης του ξενοδοχείου.

Χτες, πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, όπου οι εκπρόσωποι της επιχείρησης εκτός από το γεγονός ότι αρνήθηκαν να ανακαλέσουν τις απολύσεις, επιπλέον ανακοίνωσαν ότι θα ακολουθήσουν και νέες απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ