Σάββατο 22 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Τη διοργάνωση εκδήλωσης διαμαρτυρίας στις 5 Μάη προετοιμάζουν η «Πρωτοβουλία για την υπεράσπιση των δημοσίων κτημάτων και της δασικής γης», η «Συντονιστική Επιτροπή για τη διάσωση της παραλίας Σαρωνικού» και η «Πρωτοβουλία Πολιτών για την προστασία του Υμηττού», ενόψει της Συνόδου των υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θα διεξαχθεί το Μάη στο Λαγονήσι.

Οι τρεις οργανώσεις ζητούν από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τους κοινωνικούς φορείς, που ήδη έχουν κινητοποιηθεί, «να συσπειρωθούν οι δυνάμεις που αντιστέκονται στη συρρίκνωση, στην ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση των δημοσίων χώρων και κτημάτων όπως επίσης και της δασικής γης. Ολα αυτά, έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της χώρας μας που ήδη δέχεται αρκετές πιέσεις.

Παράλληλα, καλούν τους ενδιαφερόμενους φορείς και Κινήσεις Πολιτών ώστε να πραγματοποιηθεί από κοινού μία εκδήλωση, καθώς επίσης και να δημιουργηθεί μία ανοιχτή Οργανωτική Επιτροπή που θα βρίσκεται μαχητικά μπροστά στα γεγονότα. Τέλος, προτείνουν για να στηριχτεί η εκδήλωση διαμαρτυρίας, να ζητηθεί η στήριξη από δημοτικές και νομαρχιακές παρατάξεις καθώς και όλες τις δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Θεσσαλονίκη, τον προσεχή Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ