Σάββατο 22 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυξήσεις έως και 190% στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ

Ανακοίνωση της ΚΟ ΕΥΔΑΠ του ΚΚΕ, με αφορμή τα νέα χαράτσια που θα επιβληθούν από την 1η Απρίλη

«Οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ έχουν ως στόχο την εγγύηση των κερδών των ιδιωτών μετόχων της σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων καταναλωτών του Λεκανοπεδίου». Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΚΟ ΕΥΔΑΠ του ΚΚΕ, με αφορμή τα νέα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση από την 1η Απρίλη και τα οποία κυμαίνονται από 35% έως και 190%.

Οπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΚΟ ΕΥΔΑΠ του ΚΚΕ, «αυτές οι αυξήσεις επιβάλλονται τη στιγμή που λόγω των έντονων βροχοπτώσεων οι ταμιευτήρες κοντεύουν να ξεχειλίσουν», ενώ επιπλέον σημειώνεται ότι «οι ιδιωτικοποιήσεις, η ακρίβεια, η κατάργηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αποτελούν κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και εξυπηρετούν πλήρως το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο». Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «την πολιτική της κυβέρνησης στηρίζει η ΝΔ. Ο ΣΥΝ είναι υπέρμαχος της ΕΕ και με τις προτάσεις του στηρίζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Οι δυνάμεις και των τριών πολιτικών κομμάτων στο συνδικαλιστικό κίνημα γενικότερα, αλλά και στο χώρο της ΕΥΔΑΠ υιοθετούν τις ιδιωτικοποιήσεις».

Η ΚΟΒ ΕΥΔΑΠ του ΚΚΕ καλεί το λαό να καταδικάσει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και να αγωνιστεί: Η ΕΥΔΑΠ να ανήκει 100% στο δημόσιο και να έχει χαρακτήρα λαϊκής περιουσίας. Να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Να εξασφαλίζει φτηνό νερό για την εργατική οικογένεια και τις μικρές επιχειρήσεις - βιοτεχνίες. Να διασφαλίζει την ασφάλεια της εργασίας. Να καταργηθούν οι εργολάβοι, να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Να διασφαλίζεται μόνιμη σταθερή δουλιά, 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο, αύξηση αποδοχών συντάξεων και δημόσια δωρεάν υγεία, πρόνοια, παιδεία για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ