Σάββατο 4 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Εικαστικά
Αισθητική του τοπίου

Εργο του Π. Τέτση
Εργο του Π. Τέτση
Ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Η αισθητική του τοπίου» εγκαινιάζεται στις 8 του Δεκέμβρη στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος - Δεξαμενή» (Ξανθίππου 11). Θα παρουσιαστούν αξιόλογα έργα παλιών μας καλλιτεχνών, αλλά και νέων με θέμα διαχρονικό «το τοπίο» και την αισθαντικότητα που αποπνέει.

Αυτοδύναμο εικαστικό θέμα το τοπίο από τον 17ο αιώνα, αποτελεί πεδίο σφυγμομέτρησης - ενορχήστρωσης κι όχι μονάχα απεικόνισης, τόσο της ατμόσφαιρας που αποπνέει ο συγκεκριμένος χώρος, όσο και των αντιδράσεων που προκαλεί στο δημιουργό - καταγραφέα της. Αντιδράσεις και ερεθίσματα, που προκαλούν στο θεατή δημιουργικούς συνειρμούς και ψυχικές εμπειρίες. Στα έργα της τωρινής έκθεσης προβάλλεται και η ιδιαιτερότητα του ελληνικού φωτός, έτσι όπως το είδαν, το βίωσαν και το ερμήνευσαν οι Ελληνες δημιουργοί. Φως που, άλλοτε συμπαγές κι άλλοτε διαφανές, διαφοροποιείται, καθορίζοντας και πλάθοντας μιαν ολόκληρη ατμόσφαιρα. Ατμόσφαιρα ενορχηστρωμένη μέσα από τους ρυθμούς της φύσης και την άδηλη, αλλά υπαρκτή μεταφυσικότητα του ελληνικού τοπίου. Γνώρισμα που εξασφαλίζει μιαν ανεξάντλητη ενέργεια και δυναμική στην αποκρυπτογράφηση της θεματικής του τοπίου.

Στην έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 5 του Γενάρη, παρουσιάζονται έργα των: Αγ. Αστεριάδη, Ν. Χατζηκυριάκου - Γκίκα, Δ. Διαμαντόπουλου, Ν. Εγγονόπουλου, Γ. Τσαρούχη, Ρ. Κοψίδη, Κ. Τσόκλη, Ν. Στεφάνου, Π. Τέτση, Αλ. Φασιανού κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ