Σάββατο 4 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αναδρομές και «διαδρομές»

Τραγούδια από τις δισκογραφικές δουλιές του «Γιαπωνέζικοι Κήποι» και «Κλωστές και Νήματα», καθώς και μια επιλογή από μπαλάντες των Ν. Πορτοκάλογλου, Β. Γερμανού, «Ξύλινων Σπαθιών» κ. ά. θα παρουσιάσει ο Γιώργης Χριστοδούλου, σήμερα, στις 3μμ, στο καφέ «Ρεζίν» (Εμμ. Μπενάκη 53 και Τζαβέλλα, Εξάρχεια). Μαζί του οι μουσικοί Γ. Παπαγεωργίου, Φ. Καρούντζου και Αγ. Παπαδάτος.

  • Ενα πρόγραμμα, που αντικατοπτρίζει το φάσμα των εξαιρετικών καλλιτεχνικών της δυνατοτήτων θα ερμηνεύσει η πιανίστα Νέλλη Σεμιτέκολο, στο ρεσιτάλ που θα δώσει την Τρίτη, στις 8.30μμ, στο Ινστιτούτο «Γκαίτε» (Ομήρου 14-16), στο πλαίσιο της σειράς «Οι πιανίστες και ο δικός τους 20ός αιώνας». Θα παρουσιάσει έργα Στραβίνσκι, Σκαλκώτα, Κίλμαϊερ, Ραβέλ, Σφέτσα, Κέλτερμπορν, Σκριάμπιν και Αντωνίου.
  • Αφιερωμένη στον αξέχαστο λαϊκό συνθέτη Γιάννη Παπαϊωάννου είναι η εκδήλωση, που διοργανώνει ο Δήμος Μοσχάτου, την Τετάρτη (8/12), στις 7.30μμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Μοσχάτου (Ελευθερίας και Λυκούργου, κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό). Η Καίτη Γκρέυ θυμάται στιγμές από τη συνεργασία τους, ο γιος του συνθέτη Αντώνης Παπαϊωάννου τραγουδά αθάνατες δημιουργίες του πατέρα του, ο Πάνος Γεραμάνης σκιαγραφεί το πορτρέτο του ως μουσικού και ανθρώπου, ενώ ο Στέλιος Ντάντης αναφέρει στιγμές από τη ζωή του συνθέτη στο Μοσχάτο. Πενταμελής λαϊκή ορχήστρα θα ερμηνεύσει τραγούδια του Γ. Παπαϊωάννου, ενώ θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας για τη ζωή και το έργο του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ