Σάββατο 4 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ημερολογιακό γέλιο και ανθολόγια

Είναι ψυχαγωγικό ημερολόγιο, αλλά και μικρό θεατρολογικό βιβλίο. Τίτλος του, «Το γέλιο της ζωής μας» και αφορά «σε δώδεκα μορφές ενός μύθου», δηλαδή σε δώδεκα κορυφαίους, ανεπανάληπτους, λαϊκούς κωμικούς του θεάτρου μας, που δόξασαν και τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, και στους οποίους «οφείλουμε και τ' ότι τα παιδιά μας ένιωσαν πως το γέλιο προκαλείται και δίχως τις χυδαίες αθυροστομίες» και ότι «θα κερνούν για πάντα την ψυχή μας με την αυθεντικότερη και γλυκύτερη γεύση του γέλιου». Τα ονόματά τους: Βασίλης Αυλωνίτης, Γεωργία Βασιλειάδη, Θανάσης Βέγγος, Ρένα Βλαχοπούλου, Ντίνος Ηλιόπουλος, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Βασίλης Λογοθετίδης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νίκος Ρίζος, Νίκος Σταυρίδης, Μίμης Φωτόπουλος, Κώστας Χατζηχρήστος.

Δημιουργός των θεατρολογικών κειμένων, που περιέχει το συλλεκτικό ημερολόγιο, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος και των χαρακτηριστικών πορτρέτων των δώδεκα κωμικών η ζωγράφος Ρένα Κρουαζιέ. Εκδότης του, η «Αγκυρα», η οποία και το παρουσίασε προχθές το βράδυ, με ομιλητές τον Κ. Γεωργουσόπουλο και την Σπεράντζα Βρανά.

Η «Αγκυρα» παρουσίασε και άλλα τρία όμορφα, μικρού σχήματος βιβλία, δημιουργήματα του εξαίρετου δημοσιογράφου και πολύ καλού αισθαντικότατου συγγραφέα Τάκη Ψαράκη, για τα οποία μίλησε ο ίδιος. Πρόκειται για τρία «Ανθολόγια» αισθαντικότατων, ποιητικής διάθεσης, κειμένων του Τ. Ψαράκη, τα οποία τιτλοφορούνται: «Πείτε μου τι είναι έρωτας, τι είναι αγάπη;», «Τα μαλλιά μου ασπρίζουν, γιατί άργησες;» και «Για τα χέρια που κρατούν τρυφερά...», αποσπάσματα των οποίων διάβασε με πολλή ευαισθησία ο ηθοποιός Κώστας Καστανάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ