Σάββατο 4 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το ελληνικό βιβλίο στο διαδίκτυο

Με πάνω από 90 χιλιάδες αιτήσεις για προβολή και σχεδόν τρεις χιλιάδες κλήσεις το μήνα από όλο τον πλανήτη, ο κόμβος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου στο διαδίκτυο διανύει ήδη τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του, συμβάλλοντας στην προβολή του ελληνικού βιβλίου και τη γνωριμία του με το ευρύτερο κοινό.

Η ενημέρωση του κόμβου συνεχίζεται σε συνεργασία με όλους τους φορείς του βιβλίου, ενώ από τον περασμένο Μάη εμπλουτίστηκε με τρία νέα αρχεία: Ελληνικών βιβλιοθηκών, φωτογραφικής απεικόνισης του βιβλίου και της ανάγνωσης και αρχείο ελληνικών βιβλίων μεταφρασμένων σε άλλες γλώσσες.

Πρόσφατα προστέθηκαν το αρχείο Ελλήνων τυπογράφων, εκδοτών, βιβλιοδετών (15ος_ μέσα 20ού αιώνα) και το αρχείο Ελλήνων συγγραφέων (19ος_ 1935). Ηδη, άρχισαν να εντάσσονται στον κόμβο το αρχείο Ελλήνων μεταπολεμικών συγγραφέων και το αρχείο Σελιδοδεικτών, με τα οποία ο αριθμός των αρχείων ανέρχεται στα είκοσι.

Ο κόμβος, δομημένος σε θεματικές κατηγορίες, περιέχει πληροφορίες για το ΕΚΕΒΙ και το Παρατηρητήριο Βιβλίου, βιβλιολογική βιβλιοθήκη (αναζήτηση στη βιβλιοθήκη του ΕΚΕΒΙ), το βιβλίο στην Ελλάδα, το ελληνικό βιβλίο στο εξωτερικό, το βιβλίο στον κόσμο, τον ευρωπαϊκό κόμβο πληροφοριών για το βιβλίο.

Στην κατηγορία «Τα βιβλιοπωλεία προτείνουν» περιέχονται προτάσεις οκτώ βιβλιοπωλείων της Αθήνας και της επαρχίας προς τους αναγνώστες, ενώ στις «Ηλεκτρονικές διευθύνσεις» περιέχονται οι διευθύνσεις στο διαδίκτυο ελληνικών βιβλιοπωλείων και εκδοτικών, ΜΜΕ και βιβλιοθηκών, καθώς και κόμβοι του εξωτερικού που αφορούν στο βιβλίο.

Αλλες θεματικές κατηγορίες αφορούν στους συγγραφείς και σχετικούς με αυτούς φορείς, στους μεταφραστές, εκδότες, βιβλιοπώλες και βιβλιοθήκες και στις ενότητες «Βιβλίο και παιδί» και «Βιβλίο και τέχνη» . Τέλος, υπάρχει η ενότητα ανακοινώσεων και των εκδηλώσεων. Η ηλεκτρονική διεύθυνση του κόμβου είναι http://book.culture.gr.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ