Σάββατο 29 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν αναγνώρισε τους δράστες ο Π. Ταρασουλέας

Σε αδυναμία βρέθηκε χτες ο, συνταξιούχος πλέον, εισαγγελέας Παναγιώτης Ταρασουλέας να αναγνωρίσει κάποιον από τους δικαζόμενους ως μέλη της «17Ν» ως δράστες της επίθεσης εναντίον του στις 18 Ιανουαρίου του 1989. Κατηγορούμενοι για την υπόθεση αυτή είναι οι Σάββας Ξηρός, Δημήτρης Κουφοντίνας και Αλέκος Γιωτόπουλος. Ο Π. Ταρασουλέας είπε ότι ο άνδρας που τον πυροβόλησε τέσσερις φορές στα πόδια έξω από το σπίτι του στο Πολύδροσο μοιάζει κάπως με τον Σάββα Ξηρό. Αντίθετα η Ελπίδα Ταρασουλέα αναγνώρισε τον Σ. Ξηρό ως τον δράστη της επίθεσης εναντίον του συζύγου της.

Ερωτηθείς από τον πρόεδρο του δικαστηρίου ο Σ. Ξηρός σχετικά με την προανακριτική του ομολογία όπου είχε πει ότι πυροβόλησε τον Π. Ταρασουλέα κατόπιν εντολής, απάντησε πως αυτός δεν έπαιρνε εντολές από κανέναν. Σε ερώτηση του εισαγγελέα Βασίλη Μαρκή αν είχε σχέση με τους πυροβολισμούς, παρέπεμψε στη δήλωση που έκανε στην αρχή της δίκης ότι αναλαμβάνει τις πολιτικές ευθύνες για τη δράση της «17Ν» και δε θα τοποθετηθεί στο ποινικό μέρος της υπόθεσης. Από τη μεριά του ο Δ. Κουφοντίνας σημείωσε πως ο λόγος της επίθεσης στον Π. Ταρασουλέα αναφέρεται στην προκήρυξη της οργάνωσης και δεν έχει να προσθέσει τίποτε άλλο.

Νωρίτερα, είχαν καταθέσει έξι αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του εκδότη Νίκου Μομφεράτου και του οδηγού του Παναγιώτη Ρουσέτη. Κανένας από τους μάρτυρες αυτούς δεν αναγνώρισε στο πρόσωπο των κατηγορουμένων κάποιον από τους δράστες της επίθεσης. Είχε κληθεί να καταθέσει επίσης για την ίδια υπόθεση και ο Αλέξανδρος Μπορόβας, ο οποίος όμως δεν εμφανίστηκε και ο πρόεδρος επιφυλάχτηκε για τη βίαιη προσαγωγή του.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με τις υποθέσεις της απόπειρας δολοφονίας κατά του Γιώργου Πέτσου και του οδηγού του καθώς και της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη. Χτες παρόντες στο δικαστήριο ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη με τα παιδιά της Αλεξία και Κωνσταντίνο και το σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο. Αποχώρησαν πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ