Πέμπτη 3 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραβεία παιδικού βιβλίου

Στην Αλκη Ζέη για το καινούριο βιβλίο της «Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της» (εκδόσεις «Κέδρος»), το οποίο αφορά στο καυτό θέμα των ναρκωτικών που ρημάζουν τα νιάτα, απονεμήθηκε το βραβείο του Κύκλου Παιδικού Βιβλίου στη μνήμη των Διονυσίου Τροβά και Παντελή Αλεφάντου. Υποψήφια για το βραβείο ήταν δεκατρία βιβλία, των οποίων τα θέματα αφορούν στα προβλήματα των νέων στη σύγχρονη κοινωνία.

Ο έπαινος απονεμήθηκε στα βιβλία για νήπια «Τα 31 κουδουνάκια» της Αννας Λάρδα-Ιορδανίδου («Κέδρος») και «Ρίκο κοκορίκο» της Σοφίας Μαντούβαλου («Μικρή Μίλητος»).

Το βραβείο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας μοιράστηκε στα βιβλία «Η απέναντι μοναξιά» της Χαράς Γιαννακοπούλου («Ελληνικά Γράμματα»), «Το μυστήριο της ανομβρίδας» του Κώστα Χαραλά («Κάστωρ») και οι έπαινοι στα βιβλία «Η Ζωίτσα» της Νένας Κοκκινάκη («Εστία»), «Η δυναστεία των Μίσκα» της Κίρας Σίνου («Ψυχογιός»).

Το βραβείο εικονογράφησης παιδικού βιβλίου μοιράστηκε στους Νικόλα Ανδρικόπουλο («Οι ζαβολιές του Ζαβολίνου») και Βάσω Ψαράκη («Ξέρω τραγούδια να σας πω»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ