Πέμπτη 3 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρόκληση... φιλοζώων

Νύχτα και μέρα ο αγγλοαμερικανικός ιμπεριαλισμός σκορπά το θάνατο στο Ιράκ. Δολοφονεί αμάχους. Ξεκληρίζει ολόκληρες οικογένειες. Ασελγεί στο σώμα ενός ολόκληρου λαού. Ισοπεδώνει τα μνημεία ενός πανάρχαιου πολιτισμού. Κι ενώ η γενοκτονία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, ενώ οι βόμβες των «απελευθερωτών» βομβαρδίζουν ορφανοτροφεία, δημόσια κτίρια και εγκαταστάσεις υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, ακόμα και μαιευτήρια, το σωματείο «Οι φίλοι των Ζώων» Νέας Μάκρης διοργανώνει αύριο ρεσιτάλ πιάνου, «υπό την αιγίδα της α.ε. του πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας και της συζύγου του, sir David & Lady Madden»!!!

Η «αυτού εξοχότης», ο κύριος εκπρόσωπος στην Ελλάδα της ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης, που βουτά καθημερινά τα χέρια της στο αίμα αθώων, καλείται από το παραπάνω σωματείο για να δώσει αίγλη σε αυτή τη φιλοζωική, αλλά όχι και φιλάνθρωπη βραδιά. Κατά τη «λογική» και τη «φιλοσοφία» του εν λόγω συλλόγου, η ζωή των ζώων είναι υπεράνω της ζωής των ανθρώπων, και ίσως είναι δικαίωμα μόνο των ζώων και όχι ανθρώπων σαν εκείνους, που το βρετανικό λιοντάρι και ο αμερικάνικος γύπας, κατασπαράζουν στο Ιράκ.

Ακόμη πιο προκλητικό είναι το γεγονός ότι οι «ευαισθησίες» του σερ θα ξεδιπλωθούν στην «πρώην Αμερικάνικη Βάση», ένα χώρο που για χρόνια υπήρξε «μνημείο» της ιμπεριαλιστικής παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή.

Μπροστά σ' αυτή την πρόκληση, που προσβάλλει τα φιλειρηνικά αισθήματα και την ίδια την αξιοπρέπεια του λαού μας, η Επιτροπή Ειρήνης καλεί τους πολίτες της Ν. Μάκρης να αντιδράσουν και να μην επιτρέψουν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.


Ρουμπίνη ΣΟΥΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ