Πέμπτη 3 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι εργαζόμενοι στην «πρώτη γραμμή» του αγώνα

Να οργανώσουν στους τόπους εργασίας συγκεντρώσεις καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, αλλά και καταδίκης των εγκλημάτων σε βάρος του λαού του Ιράκ, καλεί τους εργαζόμενους, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση. Το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει την ανάγκη οι εργαζόμενοι «να καταδικάσουν την ελληνική κυβέρνηση, γιατί συμμετέχει ενεργά και διευκολύνει αυτή την επιδρομή. Να απαιτήσουν να κλείσει η βάση της Σούδας, να επιστρέψουν τα πλοία από τον Περσικό Κόλπο. Τώρα, να βγει η Ελλάδα από τον πόλεμο.

Ταυτόχρονα -σημειώνει το ΠΑΜΕ- στον καθημερινό ταξικό πόλεμο, οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανώσουν την πάλη τους απέναντι στην κυβέρνηση, την ΕΕ και την οικονομική ολιγαρχία για πραγματικές αυξήσεις, σταθερή και πλήρη εργασία, δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους».

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους «να συμμετάσχουν στη σημερινή κινητοποίηση, να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους και να δώσουν σ' αυτόν αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό περιεχόμενο».

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ, που έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία, καθώς το ΕΚΑ και το ΕΚΠ που πραγματοποιούν 3ωρη στάση εργασίας, έχουν ορίσει συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 12 το μεσημέρι, μαζί με τις δυνάμεις τού υπό τον έλεγχο της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ «Κοινωνικού Φόρουμ» και καλούν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν με το ανώδυνο σύνθημα «με ένα γαρίφαλο στο χέρι»! Ενώ ταυτόχρονα δε λένε κουβέντα για τις ευθύνες της κυβέρνησης, που συμμετέχει με τα μπούνια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους «να δώσουν τον αγώνα ενάντια και στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που είναι σημαντικό εμπόδιο στη δράση και την ανάπτυξη του εργατικού κινήματος».

  • Το δικό τους στίγμα απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εντεινόμενη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα θα δώσουν και σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι που συγκροτούν τον ταξικό πόλο μέσα στο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα. Γι' αυτό η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση (ΤΑΔΗΣΥ), στα πλαίσια της απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, καλεί σήμερα σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας στις 10.30 το πρωί, υπογραμμίζοντας την ανάγκη, οι εργαζόμενοι να απορρίψουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να οργανώσουν τον αγώνα τους σε κάθετη ρήξη με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Αντίστοιχα, η παράταξη της ΔΑΣ στο ΕΚΑ καλεί τους εργάτες του ιδιωτικού τομέα να μετατρέψουν τη στάση εργασίας σε αγωνιστική κινητοποίηση καταδίκης της κυβέρνησης και της ΝΔ, που ταυτίζουν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού με τα συμφέροντα των Ελλήνων, Αμερικανών και Ευρωπαίων καπιταλιστών.

  • Σήμερα 11-3 μ.μ. δε θα κινηθούν τα μπλε λεωφορεία, ενώ και τα τρένα του ΟΣΕ θα κάνουν στάση εργασίας την ίδια ώρα. Από την απεργία των δημοσίων υπαλλήλων θα παρατηρηθούν προβλήματα στις αερομεταφορές, λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Προβλήματα, επίσης, θα αντιμετωπίσουν και όσοι χρησιμοποιούν ταξί για τις μετακινήσεις τους, καθώς τα ταξί στην Αθήνα θα ακινητοποιηθούν από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 μ.μ.
  • Στη Θεσσαλονίκη η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 11.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στο Κιλκίς, στις 11π.μ. στο Εργατικό Κέντρο. Στην Καβάλα στις 11π.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη. Στην Αλεξανδρούπολη στις 11π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο.
  • Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν επίσης: Στην Πάτρα, πλατεία της Εθνικής Αντίστασης, στις 10 π.μ. Στην Καλαμάτα, πλατεία 23ης Μάρτη, στις 11 π.μ. Στην Κόρινθο, μπροστά στη Νομαρχία, στις 10:30 π.μ. Στη Ζάκυνθο, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, στις 9:30 π.μ. Στην Κεφαλονιά, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, στις 10:30 π.μ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ