Πέμπτη 3 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΝΟ
Με το ζόρι μια ανέξοδη στάση

Μάχη δόθηκε χτες στη συνεδρίαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) προκειμένου να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων, να κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στη σφαγή του ιρακινού λαού από τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές και βέβαια με αιτήματα για την ουσιαστική προστασία της ζωής των ναυτεργατών που είτε βρίσκονται είτε πρόκειται να προσεγγίσουν την εμπόλεμη ζώνη του Περσικού Κόλπου.

Η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ της διοίκησης ανάγκασε για μια ακόμα φορά την ΠΝΟ να ακολουθήσει την τακτική του συμβιβασμού και της υποταγής και κυρίως του εμπαιγμού σε βάρος των ναυτεργατών. Ετσι αποφάσισαν να κηρυχτεί για σήμερα, ακολουθώντας τη... γραμμή ΓΣΕΕ, μια 4ωρη στάση εργασίας, όμως επέλεξαν ακριβώς τις ώρες, 11 το πρωί με 4 το μεσημέρι, που δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμένος απόπλους πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά, ώστε να μην «ενοχλήσουν» τους εφοπλιστές.

Το μόνο που δέχτηκαν οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας μετά από τις έντονες παρεμβάσεις των εκπροσώπων των ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ήταν να συμπεριλάβουν στο διεκδικητικό πλαίσιο το εξής αίτημα: «Να δίδεται στους ναυτεργάτες η δυνατότητα επαναπατρισμού τους πριν το πλοίο εισέλθει σε εμπόλεμο περιοχή - εμπόλεμο ζώνη». Τέλος «καλείται το ΥΕΝ να καθορίσει τα όρια της εμπολέμου περιοχής - ζώνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ