Πέμπτη 3 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΧΟΧΤΙΦ»
Απαγόρευσαν την είσοδο σε συνδικαλιστές

Κάθε όριο έχουν ξεπεράσει οι ιδιοκτήτες του αεροδρομίου της «Χόχτιφ» «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι οποίοι για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες απαγόρευσαν την είσοδο συνδικαλιστών στους χώρους δουλιάς!

Συγκεκριμένα, το αεροδρόμιο επισκέφτηκαν χτες η Μαρία Τσαγκατάκη, γραμματέας του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και ο Γιώργος Πέρρος, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Οι συνδικαλιστές επιδίωξαν να ενημερώσουν τους εργαζόμενους του τμήματος Αφορολόγητων (ΚΑΕ) για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ενάντια στο λαό του Ιράκ, καθώς και για την ανάγκη μαζικής συμμετοχής τους στις εκλογές του συλλόγου που γίνονται αυτές τις μέρες.

Παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιοι είχαν ενημερωθεί εγγράφως για την επίσκεψη και είχαν συμφωνήσει, την τελευταία στιγμή, ο υπεύθυνος Ασφαλείας κ. Πατεράκης ενημέρωσε τους συνδικαλιστές ότι «απαγορεύτηκε η είσοδος στους χώρους δουλιάς των συγκεκριμένων συνδικαλιστών από την ΥΠΑ και την Αστυνομία, λόγω ασφάλειας του αεροδρομίου»! Με το ίδιο επιχείρημα, λίγες μέρες πριν, είχε απαγορευτεί η περιοδεία συνδικαλιστών του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Οπως καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή του, ο σύλλογος, «θεωρούν, από ό,τι φαίνεται, τη συνδικαλιστική δράση τρομοκρατία. Αυτά είναι τα όρια της δημοκρατίας τους. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πιστή στα αφεντικά της, εφαρμόζει πλήρως τις αποφάσεις της ΕΕ, της οποίας και προεδρεύει, για την κατάργηση των συνδικαλιστικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων και τις αποφάσεις για τους τρομονόμους, ευρωένταλμα κλπ.».

Ο σύλλογος καταγγέλλει, επίσης, ότι «ρόλο, από ό,τι φαίνεται, στην απαγόρευση έπαιξε και η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στο χώρο του αεροδρομίου και όχι μόνο». Και καταλήγει: «Για ένα πράγμα, να είναι σίγουροι. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δε θα ανεχθεί τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και απαγορεύσεις. Να είναι σίγουροι η κυβέρνηση και οι κολαούζοι της ότι θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια και θα επιβάλουμε τη θέληση της εργατικής τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ