Παρασκευή 4 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επεισοδιακή η χτεσινή μέρα

Επεισοδιακή ήταν η χτεσινή μέρα της δίκης των φερομένων ως μελών της «17 Νοέμβρη». Μάρτυρας κατηγορίας υποστήριξε ότι αδυνατεί να συνεχίσει την κατάθεσή του, επειδή τρομοκρατήθηκε, όταν ο Σ. Ξηρός τον πλησίασε για να τον αναγνωρίσει, ενώ αμέσως μετά άλλη μάρτυρας μεταφέρθηκε με λιποθυμικές τάσεις στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, ο Ιωάννης Κανάρης, υπάλληλος στο δήμο Νέας Ερυθραίας, είπε ότι είχε μιλήσει με τον Σ. Ξηρό στον τόπο της επίθεσης της «17Ν», εναντίον του Βαρδή Βαρδινογιάννη. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τον Σ. Ξηρό να επιβεβαιώσει το περιστατικό. Οταν ο κατηγορούμενος πλησίασε τον μάρτυρα (μετά την έκρηξη στον Πειραιά έχει σοβαρό πρόβλημα όρασης), αυτός δήλωσε αδυναμία να συνεχίσει επειδή τρομοκρατήθηκε. Απόπειρα εκφοβισμού του μάρτυρα θεώρησε την κίνηση του Σ. Ξηρού η Πολιτική Αγωγή.

Καταθέτοντας, ακολούθως, η Γεωργία Αναστασίου, η οποία στον ανακριτή έχει αναγνωρίσει τον Δημήτρη Κουφοντίνα ως μετέχοντα στην απόπειρα κατά του Β. Βαρδινογιάννη, βλέποντας το περιστατικό μεταξύ των Σ. Ξηρού και Ι. Κανάρη, είπε πως δεν αισθάνεται καλά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο ταξιτζής Ζήσης Βοζόρας, αναγνώρισε τον Σ. Ξηρό ως τον επιβάτη που μετέφερε στους Αμπελοκήπους από τον τόπο εκτέλεσης του Παύλου Μπακογιάννη. Ο μάρτυρας είπε πως ο επιβάτης του, όταν ακούστηκε στο ραδιόφωνο η είδηση της ενέργειας σε βάρος του βουλευτή σχολίασε: «Ο επόμενος. Ποιος έχει σειρά;».

Η δίκη διακόπηκε νωρίτερα, λόγω στάσης εργασίας των δικηγόρων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ. Θα συνεχιστεί αύριο με την υπόθεση της βομβιστικής ενέργειας το 1991 στη Γλυφάδα, όπου σκοτώθηκε ο Αμερικανός στρατιώτης Ρόναλντ Στιούαρτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ