Παρασκευή 4 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανοιξε ο φάκελος «1η Μάη»

«Ανοιξε» πλέον ο φάκελος και για την οργάνωση «1η Μάη» με την κλήτευση σε απολογία από τον εφέτη ανακριτή Λ. Ζερβομπεάκο του 58χρονου Μ. Κασίμη, αδερφού του φερόμενου ως ιδρυτή του «ΕΛΑ» Χρ. Κασίμη. Ο Μ. Κασίμης που παρουσιάστηκε χτες λίγο μετά τις 11.00 στον Λ. Ζερβομπεάκο, ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Τρίτη 8 Απρίλη, προκειμένου να απολογηθεί. Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του πρώην προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Ραυτόπουλου τον Ιούνη του 1987.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του Μ. Κασίμη, ο κατηγορούμενος αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την «1η Μάη», θεωρεί ότι πρόκειται για σκευωρία και οι διωκτικές αρχές τον ενέπλεξαν σ' αυτή την υπόθεση, επειδή είναι αδερφός του Χρ. Κασίμη. Μάλιστα, οι συνήγοροί του αναφέρουν ότι και τότε από τις καταθέσεις των μαρτύρων δεν είχαν προκύψει στοιχεία σε βάρος του για την απόπειρα δολοφονίας του Γ. Ραυτόπουλου, ενώ σχετικά με το αυτοκίνητό του που φέρεται να το είδε κάποιος μάρτυρας κοντά στο σημείο απόπειρας κατά του Γ. Ραυτόπουλου, οι αστυνομικοί το είχαν κάνει τότε «φύλλο και φτερό», χωρίς να βρεθεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η «1 Μάη», μετά το 1990 συγχωνεύτηκε με τον ΕΛΑ και στη διάρκεια της δράσης της έχει αναλάβει την ευθύνη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γ. Ραυτόπουλου και τη δολοφονία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αν. Βερνάρδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ