Παρασκευή 4 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Σκοτώνουν και στην ειρήνη τους!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Το νέο έγκλημα στα «ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ», όπου έξι εργάτες δολοφονήθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν, αποδείχνει και πάλι, ότι ο ιμπεριαλισμός και η πλουτοκρατία δε σκοτώνουν μόνο σε πολεμική περίοδο. Σκοτώνουν και στην περίοδο της «ειρήνης» τους! Το αίμα της εργατικής τάξης χύνεται και στα χαρακώματα και στα εργοστάσια και στα γιαπιά, παντού!

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των άθλιων εργατικών συνθηκών και των ανύπαρκτων μέτρων υγιεινής - ασφάλειας στους τόπους δουλιάς. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία έχει αναγάγει σε ύψιστο αγαθό την αύξηση της παραγωγικότητας, δηλαδή το συνεχώς εντεινόμενο ξεζούμισμα της εργατικής τάξης. Αυτή είναι η δημοκρατία «μας», για την οποία επαίρονται μια σειρά κόμματα.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει και το νέο έγκλημα. Καλεί την εργατική τάξη να συνδέσει περισσότερο την πάλη για τη ζωή και τα δικαιώματά της με την πάλη κατά του πολέμου και όσων συνεργούν σ' αυτόν.

Η εργατική τάξη έχει καθήκον να υπερασπιστεί με κάθε μορφή αγώνα τη ζωή και την ασφάλειά της. Να διεκδικήσει τώρα, αυστηρά μέτρα ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, να αντιμετωπίσει αποφασιστικά την εντατικοποίηση της δουλιάς, να δυναμώσει την οργάνωση και την πάλη της για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ