Παρασκευή 4 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Βαρύς ο φόρος αίματος

Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, μετά το θανατηφόρο ατύχημα στην Κόρινθο, επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα, τα παρακάτω:

Για άλλη μια φορά, η εργατική τάξη δίνει βαρύ φόρο αίματος σε χώρο εργασίας, εξαιτίας της εγκληματικής ασυδοσίας του εργοδότη. Οπως όλα δείχνουν, αιτία είναι η εντατικοποίηση της εργασίας, η χρησιμοποίηση ανειδίκευτων εργαζομένων σε εργασίες που απαιτούν συγκεκριμένα επαγγελματικά προσόντα, καθώς και έλλειψη μέτρων ασφαλείας σε μπουκάλα ασετιλίνης, η οποία με την έκρηξή της έφερε το φοβερό θανατηφόρο αποτέλεσμα. Ατελείωτος στους χώρους εργασίας είναι ο κατάλογος των θανατηφόρων και άλλων ατυχημάτων με θύματα εργαζόμενους και θύτες τους εργοδότες. Ατελείωτη είναι η ασυδοσία των εργοδοτών, η άρνησή τους να πάρουν μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζομένων από τον επαγγελματικό κίνδυνο και αυτό, γιατί τα κριτήριά τους επηρεάζονται από:

1. Την επιδίωξη για το μέγιστο καπιταλιστικό κέρδος, που τους οδηγεί στο να αρνούνται τις αναγκαίες οικονομικές δαπάνες για μέτρα ασφαλούς εκτέλεσης των εργασιών.

2. Τη συστηματική και ολόπλευρη κάλυψη που τους παρέχει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας.

3. Τις ασήμαντες ποινές και πρόστιμα που τους επιβάλλονται - όταν τους επιβάλλονται - για τις ολοφάνερες εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις τους σχετικά με τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας στις επιχειρήσεις τους.

Σήμερα που η εργατική τάξη θρηνεί και άλλους έξι νεκρούς στο βωμό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, πρόκληση αποτελεί η εκδήλωση που έστησε η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ από κοινού με τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, για τα ζητήματα της Υγιεινής και Ασφάλειας της εργασίας, με στόχο να δώσει εύσημα στην ΕΕ και την κυβέρνηση καθώς και να αναδείξει τις κοινές αντιλήψεις εργατών - εργοδοτών!!!

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δυναμώσουν την ταξική πάλη για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την προστασία της ζωής των εργαζομένων από τον επαγγελματικό κίνδυνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ