Παρασκευή 4 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργίες σε νοσοκομεία - ΕΚΑΒ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα νοσοκομεία Αθήνας-Πειραιά και το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Οι γιατροί της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) πραγματοποιούν 24ωρη προειδοποιητική απεργία διεκδικώντας αξιοπρεπές νέο ιατρικό μισθολόγιο, ανθρώπινο ωράριο εργασίας με 35 ώρες ημερήσιο ωράριο και ανθρώπινες ώρες και συνθήκες εφημερίας, με γνώμονα τις ανάγκες των ασθενών και όχι τη λογιστική λογική της κυβέρνησης, την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Ταυτόχρονα, η ΕΙΝΑΠ λέει «όχι» στο βρώμικο πόλεμο ενάντια στο Ιράκ, ζητά την απεμπλοκή της χώρας μας από κάθε είδους συμμετοχή σ' αυτόν και καλεί τους γιατρούς να συμμετάσχουν στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια.

Για δεύτερη μέρα απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ διεκδικώντας την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού. Λένε ΟΧΙ στην υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ με προσλήψεις 18μηνιτών μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ και στην ιδιωτικοποίηση τμημάτων του ΕΚΑΒ. Ζητούν, ακόμα, υλοποίηση της σύμβασης για το 2004 και τη δημιουργία της υποδομής που υποσχέθηκε η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ