Κυριακή 13 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΟΔΟΜΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
«Να βλέπουμε πίσω από τη βιτρίνα»

- Είσαι ένας ενεργός αθλητής με τη ζωή σου μέσα στα γήπεδα. Θα θέλαμε να μας πεις πώς αισθάνεσαι το ρόλο της Πολιτείας στο άθλημα του βόλεϊ.

- Ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων δείχνει να γίνεται κάποιος προγραμματισμός δουλιάς, αλλά αυτό αφορά κυρίως την Εθνική Ομάδα. Δεν ξέρω τι θα υπάρχει μετά από μερικά χρόνια. Θα πρέπει να προσεχτούν ιδιαίτερα τα τμήματα υποδομής, να προσεχτούν κάποια σωματεία από την επαρχία που μπορεί να αποτελέσουν φυτώρια ώστε να βγουν κάποια παιδιά να πλαισιώσουν την Εθνική Ομάδα. Αλλιώς θα γίνεται ό,τι και τώρα. Θα περιμένουμε να βγει απλά μια καλή φουρνιά για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό και να έρθουν τα αποτελέσματα.

- Ζήτημα υποδομής, δηλαδή. Κατάγεσαι από την Πρέβεζα, μένεις Αθήνα. Τους αθλητικούς χώρους στην πρωτεύουσα πώς τους κρίνεις;

- Στην Αθήνα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει και κάτι έτσι όπως έχει δομηθεί η πόλη. Δεν υπάρχει μελέτη για αθλητικούς χώρους και το πρόβλημα είναι ότι δε δίνεται και σημασία για τη ζωή του πολίτη. Αλλωστε δε λείπουν μόνο οι αθλητικοί χώροι, αλλά και τα πάρκα, οι χώροι αναψυχής. Η προσπάθεια είναι να κατοικηθούν τα πάντα. Κάτι γίνεται τώρα με τους Ολυμπιακούς, αλλά το πρόβλημα είναι ότι και να φτιαχτεί, θα πρέπει να μας χρησιμεύσει σωστά τόσο για τους αγώνες όσο και για το μετά. Αλλα δεν ξέρω πόσο θα γίνει αυτό.

Ολυμπιακοί Αγώνες

- Ποια είναι η γνώμη σου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

- Ας μη γελιόμαστε. Αυτό που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια δεν έχει σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θεωρώ ότι η τελευταία Ολυμπιάδα που είχε μια άλλη μορφή ήταν αυτή της Μόσχας. Ο,τι ακολούθησε, αλλά και όσο πάνε τα πράγματα φαίνεται να γίνονται χειρότερα, δεν είχε καμιά σχέση με αυτούς του 1980. Λείπει το Ολυμπιακό πνεύμα και αυτό δεν τιμά κανένα. Οι μεγάλες εταιρίες κάνουν κουμάντο, διαφημίσεις παντού και απουσιάζει το Ολυμπιακό ιδεώδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ