Πέμπτη 10 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Αναζητούν... πετρέλαιο

Παρά την επανεπιβεβαίωση του ενδιαφέροντος της Ελλάδας και της Βουλγαρίας για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη κατά τη χτεσινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλου και του Βούλγαρου υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Εργων Βαλεντίν Κερόφσκι, το κρίσιμο θέμα, αυτό της εξασφάλισης των ποσοτήτων πετρελαίου ώστε να καταστεί ο αγωγός βιώσιμος, δεν έχει ακόμη επιλυθεί.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Βούλγαρου υπουργού, η βουλγαρική πλευρά είναι έτοιμη να υλοποιήσει το επιχειρηματικό σκέλος της εταιρίας που θα συμμετάσχει στο κονσόρτσιουμ μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ ο ίδιος ανέφερε πως κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη γειτονική χώρα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλ. Πούτιν έδωσε το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του πετρελαιαγωγού.

Τώρα, σε ό,τι αφορά το «κρίσιμο θέμα», αυτό της τροφοδοσίας του αγωγού, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι «ήδη έχουμε προχωρήσει σε προεργασία με την κυβέρνηση του Καζακστάν σε αυτή την κατεύθυνση και αυτό που μένει είναι να εξασφαλίσουμε και τη συμφωνία της ρωσικής πλευράς ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ