Πέμπτη 10 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΙΚΟΠΑΡΚΑ
Στα δικαστικά χέρια

Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει το θέμα των «οικοπάρκων» και όπως δείχνουν τα πράγματα αναμένεται πλέον να ασκηθούν διώξεις κατά παντός υπευθύνου. Χτες το πρωί το κλιμάκιο των ελεγκτών της υπηρεσίας της ΕΕ για την καταπολέμηση της απάτης (OLAF), κατέθεσε το σχετικό πόρισμα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ανδρεουλάκο. Παράλληλα... από τον υφυπουργό Γεωργίας Βαγ. Αργύρη, ανακοινώθηκε πως το πόρισμα διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα για κάθε περαιτέρω ενέργεια. Η χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργίας, ελάχιστη σημασία φαίνεται να έχει πλέον και δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορεί να σώσει τα προσχήματα, καθώς - όπως διαφάνηκε - τα «οικοπάρκα» αποτελούν ένα θέμα, με βρώμικο παρελθόν, όπου μάλιστα υπήρξε και μια αυτοκτονία.

Πάντως, οι ελεγκτές της ΕΕ στο πόρισμά τους ζητούν:

  • Να επιστραφούν πίσω τα χρήματα που παρανόμως δόθηκαν για προγράμματα οικοπάρκων στα πλαίσια του προγράμματος μακροχρόνιας παύσης αγροτικών γαιών, από το 1996 και μετά
  • Να απενταχθούν οι μη νόμιμοι δικαιούχοι.
  • Να κινηθεί η δικαστική διαδικασία με βάση το νόμο 2803/2000 (Κύρωση της Σύμβασης σχετικά με την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και των συναφών με αυτήν Πρωτοκόλλων), καθώς και να επιληφθούν του θέματος 17 Εισαγγελίες της χώρας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ