Πέμπτη 10 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΝΙΑ
Κτηνοτρόφοι έκαναν κατάληψη στο δημαρχείο

ΧΑΝΙΑ.--

Κατάληψη στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων πραγματοποίησαν την Τρίτη το βράδυ, κτηνοτρόφοι, κρεοπώλες και εκδοροσφαγείς του νομού, διαμαρτυρόμενοι για την αδιαλλαξία, όπως υπογράμμισαν, της Δημοτικής Αρχής να συζητήσει στο Συμβούλιο το θέμα των σφαγείων που παραμένουν κλειστά γιατί, όπως ισχυρίζονται, δε βρίσκεται χώρος ταφής των ζωικών αποβλήτων.

Από την αρχή της συνεδρίασης στην αίθουσα βρέθηκαν δεκάδες επαγγελματίες για να ζητήσουν από το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί και να λυθεί το θέμα. Η άρνηση του δημάρχου και της παράταξής του στο αίτημα των επαγγελματιών, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις τους, γεγονός που τους οδήγησε και στην κατάληψη της αίθουσας.

Η συνεδρίαση διακόπηκε, με το δήμαρχο κ. Βιρβιδάκη να εκτοξεύει απειλές για μηνύσεις ενάντια των καταληψιών ζητώντας ταυτόχρονα την παρέμβαση της αστυνομίας. Οι επαγγελματίες δεν αποχώρησαν από την αίθουσα και απαίτησαν να δοθεί άμεσα λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που τους οδηγεί στην οικονομική τους καταστροφή. Για μια ακόμη φορά, όμως, ήρθαν αντιμέτωποι με την άρνηση του δημάρχου, ακόμα και στο να ακούσει τα αιτήματά τους.

Σε ανακοίνωσή τους οι εκδοροσφαγείς, τονίζουν ότι η αδιαλλαξία της Δημοτικής Αρχής, καταντά ύποπτη τη στιγμή που έχουν διευθετηθεί τα προβλήματα που είχαν οδηγήσει στο κλείσιμο των σφαγείων και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ