Πέμπτη 10 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΧΙΛΤΟΝ»
Προς το 2004 χωρίς ενοχλητικούς συνδικαλιστές

Κάθε εστία αντίστασης στο ξενοδοχείο «Χίλτον» με την επαναλειτουργία του, προσπαθεί να εξαλείψει η διοίκηση της επιχείρησης. Η προσπάθειά της ξεκινάει με την απειλή για απόλυση του συνδικαλιστή Λευτέρη Νικολάου, μέλους της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού. Την απαράδεκτη αντισυνδικαλιστική, αντιδημοκρατική και παράνομη αυτή στάση της επιχείρησης καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος, προκειμένου η επιχείρηση να τεκμηριώσει την απόλυση του συνδικαλιστή, επικαλείται την κατάργηση της ειδικότητας που είχε μέχρι σήμερα (ταμίας) και τη μη αποδοχή των προτάσεων που του έκαναν για απασχόληση σαν λατζέρης ή υπάλληλος αποθήκης. Την ίδια όμως στιγμή προσέλαβαν νέους στο ταμείο της επιχείρησης και τα καθήκοντα που είχε ο Λ. Νικολάου τα ανέθεσαν στους μετρ των τμημάτων.

«Στόχος τους - υπογραμμίζεται - είναι η απόλυση γιατί δε θέλουν αντιδράσεις στους σχεδιασμούς τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι με ωμό τρόπο τον εμποδίζουν να πάρει μέρος στη συνεδρίαση του ευρωπαϊκού συμβουλίου των εργαζομένων στα "Χίλτον" που γίνεται στην Κοπεγχάγη αρνούμενοι να του παραδώσουν τα αεροπορικά εισιτήρια. Του είπαν δε ότι αφού θα τον απολύσουν δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τους εργαζόμενους»!

Και ο Σύνδεσμος καταλήγει: «Είναι προφανές ότι η επιχείρηση παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου, κάθε ρύθμιση περί συνδικαλιστικών ελευθεριών. Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό. Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα και αποτελεσματικά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ