Πέμπτη 10 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στην Κόρινθο το Σάββατο για τα εγκλήματα στους χώρους δουλιάς

Μ' εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται το συλλαλητήριο για τους νεκρούς στα «Σωληνουργεία»

Με περιοδείες, εξορμήσεις και συγκεντρώσεις σε όλους τους χώρους δουλιάς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αλλά και σε όλες τις γειτονιές της Κορίνθου, συνδικαλιστές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου απλώνουν το μήνυμα του αγώνα και της απαίτησης να σταματήσουν τα εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης που πριν μια βδομάδα θρήνησε ακόμα έξι νεκρούς εργάτες στα «ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ». Καλούν όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Κορίνθου να συμμετάσχουν μαζικά, αγωνιστικά, ταξικά στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο 12 του Απρίλη στις 12 το μεσημέρι στα Περιβολάκια.

Χτες, τα στελέχη του ΠΑΜΕ Δ. Αγκαβανάκης, Γ. Σταυρόπουλος και Θ. Κούτρας επισκέφτηκαν νωρίς το πρωί τις εγκαταστάσεις των «Σωληνουργείων Κορίνθου» και περιόδευσαν στα εργοστάσια «ΛΑΤΙΣ» και «ΕΛΛΑΣ ΚΑΝ», σε γυμνάσια και λύκεια, ενώ μοίρασαν ανακοινώσεις στο εμπορικό κέντρο της Κορίνθου.

Οι συνδικαλιστές στις περιοδείες και στις συζητήσεις που είχαν με εργαζόμενους επισήμαναν ότι υπεύθυνοι για τα καθημερινά εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων είναι η πολιτική της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου που δε λογαριάζουν τίποτα στο κυνήγι του κέρδους. Οπως σημείωσαν, το μεγάλο κεφάλαιο έχει εξαπολύσει πόλεμο στην εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο, σκοτώνοντας εργαζόμενους είτε με βόμβες όπως στο Ιράκ είτε μέσα στα εργοστάσια όπως την περασμένη βδομάδα στην Κόρινθο.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους εξέφραζαν της οργή τους για το θάνατο των έξι εργατών, χαρακτηρίζοντάς το έγκλημα εκ προμελέτης που έγινε στο βωμό του κέρδους των εργοδοτών οι οποίοι δε λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή και τη θεωρούν «παράπλευρη απώλεια».

Οπως αναφέρει και το ΠΑΜΕ στο κάλεσμα του, πρέπει οι εργαζόμενοι να βρεθούν σε συνεχή συναγερμό και αγωνιστική κινητοποίηση για να σταματήσουν τα εγκλήματα του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης και επισημαίνει: «Φτάνει, ως εδώ. Οχι άλλο αίμα για το καπιταλιστικό κέρδος. Οχι άλλοι νεκροί της εργατικής τάξης, ούτε στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ούτε στους χώρους δουλιάς».

  • Τρίωρη στάση εργασίας 12 με 3 το μεσημέρι καλούνται να κάνουν σήμερα οι μεταλλεργάτες όλης της χώρας με απόφαση της Ομοσπονδίας Μετάλλου μετά το έγκλημα με τους έξι νεκρούς στην Κόρινθο. Ταυτόχρονα στις 3 το μεσημέρι η διοίκηση της Ομοσπονδίας μαζί με τα προεδρεία των πρωτοβάθμιων σωματείων της Αθήνας θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας όπου θα συναντηθούν με τον υφυπουργό Ε. Τζιόλα.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπαράζ απολύσεων σε μεγάλες μονάδες (2004-05-19 00:00:00.0)
Φτάνει πια! (2003-06-22 00:00:00.0)
Στο δρόμο ξανά σήμερα (2003-04-10 00:00:00.0)
Καταδικάζουμε τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς (2003-04-08 00:00:00.0)
ΤΟ ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ (2003-04-06 00:00:00.0)
Μπράβο στη λαμπρή εταιρία! (2003-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ