Σάββατο 5 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ
Μπράβο στη λαμπρή εταιρία!

Την ώρα που γίνονταν οι κηδείες των εργατών!

Ντροπή! Ο,τι άλλο και να πεις είναι λίγο για το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών που χτες, ανήμερα της ταφής των έξι εργατών της «ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ», αντί τουλάχιστον να σιωπήσει για το έγκλημα που έγινε, έβγαλε ένα αισχρό δελτίο Τύπου για να εκθειάσει τη «λαμπρή εταιρία» μέλος της και να πει στις γυναίκες και τα παιδιά των νεκρών ότι «μόνο ο χρόνος θα απαλύνει κάπως τις πληγές».

Υποκρισία και πρόκληση για τους νεκρούς που πότισαν με το αίμα τους τα κέρδη των Στασινόπουλων και Μητρόπουλων. Ξετσίπωτα και αντιμετωπίζοντας τις έξι ζωές σαν ανταλλακτικά μηχανήματος που δυστυχώς χάλασαν και τα πετάνε, κόπτονται για την ψυχραιμία των διευθυντάδων και στελεχάτων της επιχείρησης ώστε να «διασφαλίσουν τη συνέχιση της λειτουργίας της». Της επιχείρησης με πιστοποιητικά για την υγιεινή και ασφάλεια και τις εξαγωγές και τη στυγνή εκμετάλλευση 850 εργατών, που έστειλε στον τάφο έξι εργάτες.

Αυτό είναι το πρόσωπο του μεγάλου κεφαλαίου για να μην έχει κανείς αυταπάτες. Δε λογαριάζει τίποτα, μόνο πώς θα αυξήσει τα κέρδη. Και αυτό οδηγεί σε εγκλήματα στους χώρους εργασίας που έχουν μείνει ατιμώρητα από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ