Σάββατο 5 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΥΛΗ
Κατόπιν εορτής τα δάκρυα της κυβέρνησης

Ο Σπ. Στριφτάρης κατήγγειλε την υποχωρητικότητα που οδήγησε στο εργοδοτικό έγκλημα της Κορίνθου

Το γεγονός είναι ότι προχθές στην Κόρινθο σκοτώθηκαν έξι εργάτες και τα δάκρυα της κυβέρνησης είναι κατόπιν εορτής, κατήγγειλε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης κατά τη διάρκεια Επίκαιρης Ερώτησής του για τη λειτουργία των «Κλωστηρίων Πρέβεζας».

Ο Σπ. Στριφτάρης κρίνοντας τα όσα είπε ο υφυπουργός Εργασίας Λ.Τζιόλας για την πραγματοποίηση ελέγχων στην επιχείρηση πριν το εργοδοτικό έγκλημα, παρατήρησε ότι η πολιτική κρίνεται και από τα αποτελέσματα και πρόσθεσε:

«Δεκαπέντε αναφορές της Επιθεώρησης Εργασίας έχουν γίνει ότι αυτό το εργοστάσιο λειτουργεί με πλημμελείς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Ποιος τους άκουσε; Εκλεκτός σας είναι ο Στασινόπουλος (ιδιοκτήτης του εργοστασίου) κύριε υπουργέ, όπως εκλεκτός σας είναι και ο Αργυρός των "Κλωστηρίων Πρεβέζης".

Ο υφυπουργός για το εργοδοτικό έγκλημα στην Κόρινθο ισχυρίστηκε ότι στην επιχείρηση έγιναν προληπτικοί έλεγχοι και είχαν επιβληθεί πρόστιμα, αλλά η αναστολή λειτουργίας της δεν μπορεί να γίνει από τους επιθεωρητές Εργασίας. Ανακοίνωσε ότι από το Σώμα Επιθεωρητών έχει υποβληθεί μήνυση κατά της επιχείρησης και ήδη έχει γίνει σύσταση στη Νομαρχία Κορίνθου για αναστολή άδειας λειτουργίας της επιχείρησης. Προανήγγειλε δε σκέψη για νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις που έχουν την ευθύνη ατυχημάτων θα αποκαθιστούν τα μέλη των οικογενειών των θυμάτων.

Οσο για τα «Κλωστήρια Πρεβέζης» ο υφυπουργός είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να παρθούν μέτρα στήριξης της επιχείρησης η οποία έχει θέσει 38 εργαζόμενους το μήνα σε διαθεσιμότητα.

Ο Σπ. Στριφτάρης κατήγγειλε ότι ο ιδιοκτήτης πήρε τα πάντα από το ελληνικό κράτος, αλλά τώρα θέλει να αμείβει τους εργαζόμενους με τα διαβόητα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, με πολύ χαμηλές αμοιβές. Ζήτησε τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αλλά και την κατοχύρωση όσων νομικά δικαιούνται οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ