Τρίτη 15 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κι άλλος νεκρός σε πλοίο του Αγγελικούση

Ενας λοστρόμος, ο Χιώτης Αδαμάντιος Μαθιουδής, σκοτώθηκε δύο μέρες πριν ξεμπαρκάρει

Ενας λοστρόμος είναι ο νέος νεκρός της εργατικής τάξης που άφησε τα κόκαλά του μέσα στον... πρώτο στόλο των Ελλήνων εφοπλιστών. Πρόκειται για τον 52χρονο λοστρόμο Αδαμάντιο Μαθιουδή ο οποίος την Κυριακή το πρωί βρήκε τραγικό θάνατο στο φορτηγό πλοίο «ANANGEL AMBITION» του μεγαλοεφοπλιστή Αγγελικούση, που βρίσκεται στο λιμάνι του Ρότερνταμ. Η εταιρία Αγγελικούση βαρύνεται για ένα μακρύ κατάλογο νεκρών εργατών (δικό της ήταν και το «Ανατζελ Γκρέιτνες» που τινάχτηκε στον αέρα στο Πέραμα παίρνοντας μαζί του 16 εργάτες).

Ο ναυτεργάτης σκοτώθηκε δύο μέρες πριν ξεμπαρκάρει!

Στρογγυλεύοντας το έγκλημα, δηλαδή συγκαλύπτοντάς το, το υπουργείο των Εφοπλιστών ανακοίνωσε με έναν αόριστο τρόπο ότι ο θάνατος βρήκε το ναυτεργάτη «όταν κατεβαίνοντας στο αμπάρι Νο 4 για καθαρισμούς, παρασύρθηκε από φορτίο στον πυθμένα του πλοίου». Ετσι, σα να πρόκειται για φυσικό φαινόμενο.

Ωστόσο οι πληροφορίες που συγκέντρωσε η οικογένεια του νεκρού αποκαλύπτουν ότι την ώρα που ο λοστρόμος επέβλεπε την εκφόρτωση του πλοίου, έσπασε ένα από τα συρματόσχοινα του γερανού και το φορτίο τον παρέσυρε στον πάτο του αμπαριού. Ακόμα, οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι στο πλοίο του Αγγελικούση οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης είναι τουλάχιστον απαράδεκτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ