Τετάρτη 16 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και τα λόγια του αέρα

Ισως, βέβαια, ισχυριστούν κάποιοι, ότι διαστρεβλώσαμε τις θέσεις του προέδρου του ΣΥΝ. Ο προαναφερόμενος θέλει την προώθηση της πολιτική ενοποίηση της ΕΕ, «με τη συνεννόηση των λαών της», όπως χαρακτηριστικά λέει.

Εμείς λέμε ότι αυτά είναι λόγια του αέρα. Οπως ακριβώς, τα όσα πολλά παρόμοια, που έλεγε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, πριν το 1981. Για να «συνεννοηθούν οι λαοί της Ευρώπης» πρέπει να κατακτήσουν την εξουσία οι πολιτικές δυνάμεις, που εκπροσωπούν τα λαϊκά συμφέροντα. Και αυτό γίνεται μόνον στο εθνικό επίπεδο, στην κάθε χώρα χωριστά και προϋποθέτει -εκτός άλλων- την πολιτική χειραφέτηση της αντίστοιχης εργατικής τάξης και του λαού, τον απεγκλωβισμό τους από τις κάθε λογής αυταπάτες και ψευδαισθήσεις των ευρω-μονόδρομων. Διαφορετικά, η μόνη συνεννόηση, που μπορούν και πρέπει να κάνουν οι λαοί, θα αφορά στην κοινή δράση τους, στο συντονισμό της πάλης και των αγώνων τους ενάντια και στην ΕΕ των πολυεθνικών.

Κι ας είναι σίγουρος, ο Ν. Κωνσταντόπουλος, ότι, όταν υπάρξουν λαϊκές εξουσίες σε ευρωπαϊκές χώρες και γίνει δυνατή η τέτοια συνεννόηση των λαών, δεν πρόκειται να οικοδομήσουν μια ιμπεριαλιστική ένωση συμφερόντων, σαν την ΕΕ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ