Τετάρτη 16 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΙΤΑΛΙΑ - ΔΑΝΙΑ
Συμμετοχή στην «ανοικοδόμηση»

Η ιταλική Βουλή ενέκρινε χτες την αποστολή 3.000 ανθρώπων που θα συμμετάσχουν στην «ανοικοδόμηση» του Ιράκ. Η αποστολή θα περιλαμβάνει και στρατιώτες, όπως και περίπου 400 καραμπινιέρους που θα συμβάλλουν στην «τήρηση της τάξης».

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο το πότε ακριβώς θα αναχωρήσουν για το Ιράκ, αλλά σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ της χώρας, Φράνκο Φρατίνι, αυτό θα γίνει σύντομα, ακόμα και χωρίς πρωτοβουλία του ΟΗΕ...

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ ζήτησαν από τη δανική κυβέρνηση (πιστή σύμμαχό τους) να διευθύνει μία ταξιαρχία της διεθνούς δύναμης που θα αναλάβει τη «σταθεροποίηση» του Ιράκ, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Η Κοπεγχάγη είχε ήδη ανακοινώσει την περασμένη βδομάδα ότι θα αποστείλει περίπου 380 στρατιώτες και 20 ως 25 αστυνομικούς στο Ιράκ για να λάβουν μέρος στην «τήρηση της τάξης». Το αίτημα της Ουάσιγκτον απαιτεί το διπλασιασμό του αριθμού της δύναμης αυτής. Ο Ράσμουσεν, πάντως, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιλογή, αλλά πρόσθεσε «πολλά θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των χωρών που θα συμβάλουν στη δύναμη αυτή και στη σύνθεσή της» προτού η Δανία αποφασίσει ν' απαντήσει θετικά στο αμερικανικό αίτημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ