Τετάρτη 16 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Αρχισε η διαφήμιση, ζητούνται νέα μέτρα

Την ίδια ώρα, ο ΕΟΤ ανακοινώνει την έναρξη της διαφημιστικής εκστρατείας του στη Βρετανία, η κυβέρνηση συνεχίζει να γίνεται αποδέκτης αιτημάτων για λήψη πρόσθετων υποστηρικτικών μέτρων, παρά τη συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον του τουρισμού από διάφορους παράγοντες του κλάδου, ενδεχομένως για να μη σπείρουν τον πανικό και κατρακυλήσουν οι τιμές.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γιώργος Κασιμάτης, προτείνει προς τον υπουργό Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλο, με αφορμή τον πόλεμο στο Ιράκ και τις συνέπειές του:

Την κατάργηση ή μείωση των τελών αεροδρομίων και του «σπατόσημου». Τη μείωση των εισιτηρίων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Τη μείωση του ΦΠΑ των τουριστικών υπηρεσιών σε περιοχές, οι οποίες πρόκειται να πληγούν έντονα από την κρίση στον τουρισμό. Την παροχή, στις επιχειρήσεις που θα πληγούν, πιστώσεων και άλλων χρηματοδοτικών διευκολύνσεων (μειωμένα επιτόκια, μεγαλύτερος χρόνος αποπληρωμής κλπ.). Την περαιτέρω χρηματοδότηση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού στην Ελλάδα, ώστε οι Ελληνες να υποκαταστήσουν, κατά ένα μέρος, τους ξένους που πιθανόν δε θα έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές, λόγω των εξελίξεων.

Η διαφημιστική εκστρατεία του ΕΟΤ στη Βρετανία ξεκινά μέσω του τηλεοπτικού καναλιού TRVEL το οποίο θα εκπέμπει ημίωρο πρόγραμμα, επαναλαμβανόμενο πέντε φορές την ημέρα, μέχρι το τέλος του Μάη. Το πρόγραμμα μεταδίδεται από χτες, ημέρα λήξης του πολέμου στο Ιράκ κατά τον ΕΟΤ. Ταυτόχρονα, το γερμανικό τουριστικό περιοδικό «abenteur und reisen» θα προβάλλει διάφορες περιοχές της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ