Τετάρτη 16 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΟΧΙ στις αποθήκες καυσίμων

Παγκαβαλιώτικο συλλαλητήριο ενάντια στην εγκατάσταση αποθηκών υγρών καυσίμων στην ευαίσθητη και προστατευόμενη περιοχή Βάσοβα του Νέστου, πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα. Οι κάτοικοι ξεσηκώνονται για να αποτρέψουν την προκλητική παρέμβαση της κυβέρνησης που γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τις αποφάσεις των φορέων του νομού και να εμποδίσουν τη μετατροπή της Καβάλας σε νέο Θριάσιο.

Τα αρμόδια υπουργεία προσπαθούν με κάθε τρόπο να παράσχουν λιμενικές διευκολύνσεις σε πέντε τουλάχιστον εταιρίες πετρελαιοειδών (μεταξύ των οποίων οι «Αιγαίον Οιλ», «Μότορ Οιλ» και «Leon Gas»), κοντά στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, προκειμένου να πετύχουν την εγκαθίδρυσή τους στην περιοχή.

Ηδη έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 15.000 υπογραφές κατοίκων που εναντιώνονται στην εγκατάσταση των δεξαμενών υγρών καυσίμων και υγραερίων στη Βάσοβα του Νέστου.

«Ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και με σεβασμό στο περιβάλλον δεν μπορεί να υπάρξει μέσα στο υπάρχον κοινωνικό - οικονομικό - πολιτικό σύστημα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ και ξεκαθαρίζει πως «η μόνη λύση είναι η συσπείρωση όλων των εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και η δημιουργία προϋποθέσεων για λαϊκή εξουσία και οικονομία που θα είναι προς όφελος των εργαζομένων και θα σέβεται το περιβάλλον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ