Τετάρτη 16 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στην κυβέρνηση οι πρώτες ευθύνες

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ που ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα

Ενώπιον των ευθυνών της θέτει την κυβέρνηση με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, για τον άδικο χαμό των 21 μαθητών στο φοβερό δυστύχημα της περασμένης Κυριακής στα Τέμπη, για το οποίο θρηνεί όλη η Ελλάδα.

Οπως τονίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ, απευθυνόμενος προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Δημόσιας Τάξης, «οι ευθύνες βαρύνουν την κυβέρνηση και είναι θέμα χρόνου το επόμενο πολύνεκρο δυστύχημα με τέτοια πολιτική που εφαρμόζεται». Ως προς τις αιτίες του δυστυχήματος, όπως επισημαίνει ο Αντ. Σκυλλάκος, αυτές πρέπει να αναζητηθούν:

  • Στην καθυστέρηση να γίνει καινούρια χάραξη του δρόμου μέσα από σήραγγα, αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης που επιδιώκει να δώσει το έργο με το σύστημα της ληστρικής αυτοχρηματοδότησης και την εκμετάλλευσή του από τους ιδιώτες.
  • Στο σύστημα λειτουργίας και κυκλοφορίας των φορτηγών, αφού είναι γνωστό ότι οι οδηγοί εκβιάζονται για να εργάζονται πάρα πολλές ώρες. Τα φορτηγά είναι συνήθως υπέρβαρα για τη μείωση του κόστους.
  • Επιπλέον κανένας ουσιαστικός έλεγχος δε γίνεται για το αν εφαρμόζονται οι κανόνες ασφαλούς μεταφοράς, ενώ δεν υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου και η απαραίτητη εκπαίδευση της Τροχαίας.

Τέλος, ο βουλευτής του ΚΚΕ ερωτά τους υπουργούς τι μέτρα θα πάρει άμεσα η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ