Πέμπτη 17 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Στην εντατική παραμένουν έξι τραυματίες

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί δόθηκε στον οδηγό της νταλίκας

Motion Team

Στις Εντατικές Μονάδες Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης παραμένουν 4 μαθητές - οι Εμμ. Μαρκαντάρας, Αν. Αντωνόπουλος, Κ. Μιόγλος, Γ. Καρύπογλου - που τραυματίστηκαν βαριά στο τροχαίο δυστύχημα των Τεμπών, το οποίο προκάλεσε το θάνατο 21 παιδιών και τον τραυματισμό 35, συνολικά, ανθρώπων, ενώ ο καθηγητής, Θ. Αγγελίδης κι ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου, Μ. Μαυρομιχάλης, που, επίσης, τραυματίστηκαν βαριά, παραμένουν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας.

Ελαφρά τραυματισμένα βρίσκονται στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Λάρισας άλλα 6 παιδιά, που επέβαιναν στο μοιραίο λεωφορείο - χτες πήραν εξιτήριο άλλοι 2 μαθητές - καθώς και 2 από τους τραυματίες που επέβαιναν στα ΙΧ και συγκρούστηκαν με την νταλίκα στο ίδιο δυστύχημα. Ο λυκειάρχης του Λυκείου του Μακροχωρίου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Προθεσμία για την απολογία του οδηγού

Στο μεταξύ, νέα προθεσμία για ν' απολογηθεί ζήτησε και πήρε, χτες, από τον ανακριτή στη Λάρισα ο οδηγός της νταλίκας, Π. Ντόλας, ο οποίος προκάλεσε το μακελειό στα Τέμπη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή, από ενδεχόμενο δόλο.

Σήμερα αναμένεται ν' απολογηθούν οι 8 συλληφθέντες, που σχετίζονται με την επιχείρηση «Ακρίτας», από την οποία φορτώθηκε με τα φονικά νοβοπάν η μοιραία νταλίκα. Στους συλληφθέντες, που κατηγορούνται ως συνυπεύθυνοι για την υπερφόρτωση της νταλίκας, κατά 5 τόνους, ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία, από ενδεχόμενο δόλο, κατά συρροή.

Συλλήψεις εκτόνωσης;

Να σημειώσουμε, πάντως, ότι υπάρχουν αρκετοί που υποστηρίζουν πως η σύλληψη των 8 ατόμων από τον Εβρο έγινε για να εκτονωθεί η λαϊκή οργή για το πολύνεκρο δυστύχημα. Πολύ περισσότερο που η λαϊκή αντίδραση στρέφεται κι εναντίον της κυβέρνησης, επειδή δεν προχώρησε το έργο κατασκευής του νέου δρόμου στα Τέμπη και δεν αλλάζει το σύστημα λειτουργίας και κυκλοφορίας των φορτηγών στις Εθνικές Οδούς της χώρας.

Αλλοι προχωρούν περισσότερο, υποστηρίζοντας ότι οι συλληφθέντες αποτελούν τα «εξιλαστήρια θύματα» για να τη «βγάλουν καθαρή» οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος. Κι επισημαίνουν το γεγονός ότι στους συλληφθέντες δε συμπεριλαμβάνονται οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης «Ακρίτας», αδελφοί Σαράντη - ο νόμος δεν προβλέπει τη συνευθύνη τους για την υπερφόρτωση, αλλά όλοι καταλαβαίνουν ποιος και γιατί «πιέζει» τους οδηγούς να υπερφορτώσουν τα φορτηγά - ούτε και κάποιος από τους υπεύθυνους για τη μεγάλη καθυστέρηση κατασκευής του νέου δρόμου στα Τέμπη.

Και κάτι ακόμα που πρέπει να σημειωθεί: Η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των 8 συλληφθέντων, επικαλούμενη το νόμο περί «προσωπικών δεδομένων». Αν το έκανε για να προστατέψει κάποιους που μπορεί ν' αποδειχτούν αθώοι, καλώς έπραξε. Εμείς απλώς να σημειώσουμε ότι ανάλογη ευαισθησία δε δείχνει η αστυνομία σε άλλες περιπτώσεις, δίνοντας στη δημοσιότητα ονόματα κατηγορουμένων, μερικές φορές ακόμα κι αν είναι ανήλικοι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ