Παρασκευή 18 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ταξικά, αγωνιστικά, διεκδικητικά

Στους τόπους δουλιάς, στα εργοστάσια, τα γιαπιά και στις γειτονιές, τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έχουν μπει στα γεμάτα και με καθημερινή δράση προετοιμάζουν το φετινό, ταξικό, αγωνιστικό, γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Με περιοδείες, γενικές συνελεύσεις, εκδηλώσεις και συγκρότηση επιτροπών αγώνα, απλώνεται παντού το μήνυμα της Πρωτομαγιάτικης απεργίας.

Σε εργατική αντεπίθεση κόντρα στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκφραστές και σε μαζική συμμετοχή στις κατά τόπους ταξικές απεργιακές συγκεντρώσεις, καλεί στην Πρωτομαγιάτικη προκήρυξή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων τους εργαζόμενους όλου του κλάδου.

Στην προκήρυξη η Ομοσπονδία αναφέρεται στις συνθήκες της φετινής Πρωτομαγιάς που θα γιορταστεί με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Ιράκ να διεξάγεται ταυτόχρονα με την πολύμορφη επίθεση στα δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις. Γι' αυτό, όπως επισημαίνει: «Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα κάτω από τη σημαία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου απλώνει ασπίδα προστασίας γύρω από τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, δημιουργεί τις προϋποθέσεις να βρουν αγωνιστική διέξοδο και προοπτική η αγανάκτηση, η οργή και η δυσαρέσκεια των εργαζομένων».

Η 1η Μάη μας καλεί, όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, να καταδικάσουμε αποφασιστικά την ιμπεριαλιστική θηριωδία, να προωθήσουμε την ενότητα της τάξης μας, για να βάλουμε φραγμό στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, που λεηλατούν τα δικαιώματά μας, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση, δημιουργώντας τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης, για να περάσει η πολιτική εξουσία σε άλλα χέρια, σε δυνάμεις που αντιπροσωπεύουν αποκλειστικά τα λαϊκά συμφέροντα.

Για να ανοίξει ο δρόμος, όπως σημειώνει καταλήγοντας, που οι εργάτες θα πάρουμε τη θέση που μας ανήκει στην κοινωνία. Για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Για την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας.


Σε ταξικό, ενωτικό, αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς καλεί στην προκήρυξή του και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλώντας τους οικοδόμους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στο Πεδίον του Αρεως στις 10 π.μ. και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων θα γίνει στις 10 π.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ στην Πάτρα στις 10 π.μ. μπροστά από το βρετανικό προξενείο. Για την υπόλοιπη χώρα ταξικές συγκεντρώσεις είχαν ανακοινωθεί μέχρι χτες σε: Αλεξανδρούπολη 9.30 στο Δημαρχείο, Ξάνθη 10 π.μ. κεντρική πλατεία, Κομοτηνή 10 π.μ. κεντρική πλατεία, Κιλκίς 11 π.μ. πλατεία Ειρήνης, Βέροια 9.30 πλατεία Εληά, Νάουσα 9 π.μ. Εργατικό Κέντρο, Καβάλα 10 π.μ. κεντρική πλατεία, Ηράκλειο 10 π.μ. πλατεία Λιονταριών, Χανιά 10 π.μ. πλατεία Δημοτικής Αγοράς, Ρέθυμνο 10 π.μ. Δημαρχείο και Αγιο Νικόλαο 10 π.μ. κεντρική πλατεία.

  • Σήμερα στελέχη του ΠΑΜΕ στα πλαίσια των περιοδειών για την Πρωτομαγιά θα περιοδεύσουν σε υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς και στον τομέα αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ στο Ρέντη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ