Παρασκευή 18 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, αδιάφορη η κυβέρνηση

Τα προβλήματα των εργαζομένων στην εταιρία «Ιππόκαμπος», έφερε στη Βουλή ο Ν. Γκατζής

Απλήρωτοι το τελευταίο δίμηνο παραμένουν οι εργαζόμενοι στο ναυπηγοξυλουργείο «Ιππόκαμπος» στο Κορωπί, τους χρωστάνε υπόλοιπα μισθών και δώρων από τον Απρίλη του 2002, αλλά η κυβέρνηση απλώς παρακολουθεί την κατάσταση.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και ο υφυπουργός Εργασίας Λ. Τζιόλας αρκέστηκε να πει ότι τα χρωστούμενα δεν μπορούν να παραγραφούν. Ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εταιρία περνάει αυτόν τον καιρό μια κρίση και είπε ότι ήδη έγιναν τρεις τριμερείς συσκέψεις στο υπουργείο και το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας έχει καταγράψει τις υποχρεώσεις της επιχείρησης σε επίπεδο δεδουλευμένων και αυτές δεν μπορούν να παραγραφούν. Σα να μην έφτανε η ουσιαστική απραξία της κυβέρνησης, ο υφυπουργός ζήτησε να μη δημοσιοποιούνται τέτοια ζητήματα γιατί υπάρχει ο διεθνής ανταγωνισμός και ορισμένες επιχειρήσεις μπορεί να χτυπήσουν τις ελληνικές.

Ο Ν. Γκατζής τόνισε ότι ο υφυπουργός δεν απάντησε τι θα γίνει με τους εργαζόμενους και τα δεδουλευμένα και τον κατηγόρησε ότι βάζει σε δίλημμα τους εργαζόμενους πως θα κλείσει η επιχείρηση. «Τι θα γίνουν αυτοί οι άνθρωποι; τόνισε. Πάσχα έρχεται και δεν έχουν να πάρουν ένα δωράκι στα παιδία τους και εσείς λέτε για δημαγωγία και ότι θα πάνε οι ανταγωνιστές να χτυπήσουν την επιχείρηση. Χειρότερα από αυτά που έχει η επιχείρηση τι άλλο μπορεί να προκύψει από την πολιτική σας που είναι συνυπεύθυνη 100% για το πού οδηγούνται αυτές οι επιχειρήσεις όπως και η ζώνη;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ