Παρασκευή 18 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ
Επέκταση της ποινικής δίωξης

Ο Σένια Ανέστι ζητάει την ποινική δίωξη και της διοίκησης του ΚΤΕΛ και των ιδιοκτητών του λεωφορείου

Την ποινική δίωξη και της διοίκησης του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και των ιδιοκτητών του λεωφορείου, ζητάει ο Αλβανός υπήκοος Σένια Ανέστι, ο οποίος έχασε από πνιγμό και τα δυο παιδιά του στο πρόσφατο πολύνεκρο δυστύχημα στον Αλιάκμονα, με αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο Σένια Ανέστι υποστηρίζει ότι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κατερίνης Θ. Σταμάτης όφειλε να ασκήσει διώξεις, όχι μόνο στον οδηγό της προπορευόμενης νταλίκας, αλλά και κατά παντός τρίτου προσώπου που ευθύνεται για την κακή συντήρηση και κακή λειτουργία του μοιραίου λεωφορείου.

Συγκεκριμένα, ο τραγικός πατέρας επικαλείται την έκθεση πραγματογνωμοσύνης και υποστηρίζει ότι η κατάσταση των ελαστικών των τροχών του λεωφορείου ήταν σε κακή κατάσταση, που είχε ως αποτέλεσμα τη μη ασφαλή οδήγηση του λεωφορείου του οχήματος, τη μη σωστή λειτουργία του συστήματος ανάρτησης και τη μειωμένη αποτελεσματικότητα του συστήματος πέδησης.

Επίσης, στην αναφορά του, αναφέρει ότι ευθύνες πιθανόν να φέρουν και οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών που χορήγησαν τα πιστοποιητικά καταλληλότητας του λεωφορείου, ενώ προσθέτει ότι ο οδηγός του λεωφορείου που έχασε τη ζωή του στον Αλιάκμονα δεν ήταν υπεύθυνος για τη συντήρηση και την καλή λειτουργία του λεωφορείου.

Στην αναφορά του προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο Σένια Ανέστι σημειώνει και διάφορες ...περίεργες ενέργειες, όπως το γεγονός ότι το λεωφορείο αμέσως μετά το δυστύχημα αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι το διέλυσαν και εξαφάνισαν διάφορα εξαρτήματά του. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι απέμειναν τα ελαστικά τροχών μόνο του πίσω μέρους του αυτοκινήτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ