Παρασκευή 18 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Μήνυση κατά του δημάρχου για παρέμβαση σε δημόσια έκταση

Μήνυση κατά του δημάρχου Αντ. Σιδέρη, του αντιδημάρχου Κ. Στεροδήμου και ενός εργάτη του Δήμου Αγ. Παρασκευής, για αυθαίρετη παρέμβαση σε χώρο που ανήκει στο υπουργείο Γεωργίας και το Δασαρχείο, κατέθεσαν χτες κάτοικοι της περιοχής. Πρόκειται για μια έκταση 5 στρεμμάτων, μπροστά από το νεκροταφείο της πόλης η οποία έχει ανακηρυχτεί αναδασωτέα. Με απόφαση του ΣτΕ, το 1996, δεν επιτρέπεται καμία παρέμβαση στο χώρο από το δήμο, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Γεωργίας και του Δασαρχείου.

Χτες το πρωί, εργάτης του δήμου, κατόπιν εντολής της Διοίκησης, επιχείρησε να στρώσει με χαλίκι μέρος του χώρου, με σκοπό τον καλλωπισμό του. Οι κάτοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία και τον συνέλαβε. Στο αστυνομικό τμήμα πήγαν στη συνέχεια ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος και μετά από κάποιες ώρες αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή Εισαγγελέα, ενώ για την υπόθεση θα οριστεί δικάσιμος. Ασφαλώς τίθεται θέμα διερεύνησής της, ώστε να διασφαλιστεί ότι δε θα υπάρξει καταπάτηση του χώρου, αυτό όμως δε δικαιολογεί την ποινικοποίηση των αιρετών, με υπερβολικές ενέργειες όπως η σύλληψη.

Ο Ανδρέας Γκιζιώτης, επικεφαλής της παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη», δήλωσε στο «Ρ» σχετικά με την έκταση και την αξιοποίησή της: «Η κατάσταση που επικρατεί στο κοιμητήριο της πόλης είναι απαράδεκτη. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να προχωρήσει σε ένα σχεδιασμό και μια συγκεκριμένη πρόταση σε συνεργασία με το υπουργείο Γεωργίας και το Δασαρχείο, που να δίνει λύσεις στα χρόνια προβλήματα (επάρκεια και διαμόρφωση χώρου, καθαριότητα και διαχείριση). Η όποια ενέργεια πρέπει να βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με την προστασία του περιβάλλοντος και του δάσους του Υμηττού. Ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη περίοδο, μετά την κατασκευή της περιφερειακής Υμηττού, όπου υπάρχουν βλέψεις υπουργείων, ιδρυμάτων (Κολέγιο, Δημόκριτος) εταιριών και διαφόρων καταπατητών για εμπορική εκμετάλλευση του δάσους, από τα όρια της πόλης έως τη Λεωφόρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ